NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Musketiers 1

Muziek Lokaal is een tv-programma bij Omroep NOOS dat zich richt op regionale artiesten, bands, orkesten en koren. Presentator Alexander van Nuil ontvangt elke twee weken nieuwe gasten in de Trouwzaal van het vroegere Gemeentehuis in Gramsbergen, waar een pop-up tv-studio is ingericht. De muzikanten worden niet alleen geïnterviewd, maar brengen ook een aantal nummers ten gehore.

 

Zondag 11 oktober is Muziektheater VAKK Hardenberg te gast. Dit gezelschap brengt op 23, 24 en 25 oktober de bekende musical 'De Drie Musketiers' op de planken in Theater De Voorveghter in Hardenberg. De musical is gebaseerd op de roman van Alexandre Dumas.

 

Musketiers 2Muziek Lokaal nam een kijkje achter de schermen bij deze grote productie en filmde bij de repetities van de VAKK in een grote loods in Dedemsvaart. Zo ontstond een reportage met afwisselende beelden van de zang door de solisten en het koor, het dansen van het hele ensemble en vooral van het schermen, waarvoor de hoofdrolspelers wekenlang schermlessen hebben gevolgd. Zonder de clou van het prachtige decor te willen prijsgeven, wordt een preview gegeven van de bekende musical: de 'making of' De Drie Musketiers.

 

Het verhaal gaat als volgt: de jonge Franse edelman D'Artagnan gaat naar Parijs om zich aan te sluiten bij het leger van de koning als musketier (soldaat). Hij ontmoet daar de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Hun lijfspreuk is: "Eén voor allen, allen voor één". Maar hij komt ook in aanraking met kardinaal Richelieu, die samen met de beeldschone Lady de Winter probeert de koning af te zetten.
De musketiers komen achter dit plan dankzij Constance, het kamermeisje van de koningin, op wie D'Artagnan heimelijk verliefd wordt. Zal de liefde in oorlogstijd zegevieren?

 

In de tv-studio in Gramsbergen ontvangt presentator Alexander van Nuil repetitor en muzikaal leider Luko Hans, evenals Sharon Doldersum, die de rol van Constance speelt. Zij vertellen over de spelers van de VAKK en hoe de musical tot stand is gekomen onder de strenge leiding van regisseur Timothy Kok.

 

De rolverdeling is verder als volgt:
D'Artagnan - Boudewijn Kok
Athos - Peter Kip
Porthos - Henk Kok
Aramis - Hans van Eck
Richelieu - Freek van der Heide
Koningin Anna - Astrid Wenker
Koning Lokdewijk - Kees van der Streek
Lady de Winter - Linda Heespelink
Rochefort - Gerco Barkman
Lord Buckingham - Harry Bijker

De andere leden van de VAKK vormen het koor.

 

Muziek Lokaal is elke zondag te zien op NOOS TV om 15.00 uur.

Bij de knop 'Frequenties' op deze website kunt u de tv-kanalen vinden waarop Omroep NOOS te zien is.

Ook kunt u de uitzendingen op een later moment terugzien via ‘Tv gemist’op deze website.

 

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn