NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

midwinterhoornHARDENBERG - Op zondag 3 december organiseert Jasper Nijman in samenwerking met De Koppel een activiteit rondom de 1e Adventzondag. Vanaf 14.00 uur klinken de klanken uit de midwinterhoorns.

Een licht briesje wind probeert de laatste mooie gekleurde bladeren van de boom af te halen. Tijdloos ligt het landschap erbij, wachtend op de eerste sneeuwvlokken. Water wat zijn weg zoekt door sloten en rivieren. In de verte klinkt iets, iets wat lijkt van heel ver te komen; een oergeluid. Kinderen, vrouwen en mannen staan aan de Vecht met hoorns, een voor een roepen zij naar het licht, naar de mensheid. Deze donkere tijd van het jaar waken zij, en blazen hun roep, vol respect, liefde en geborgenheid voor alles wat leeft.

Het is 1e Adventzondag en blazers van midwinterhoorn Hardenberg "Lichtbloazers Vechtdal" zijn deze middag aanwezig bij natuuractiviteitencentrum De Koppel! Er worden verhalen verteld over dit mooie gebruik en over hoe het midwinterhoornblazen de weg naar Hardenberg heeft gevonden. Tevens zullen er enkele gedichten worden voorgedragen.

Ook het maken van de midwinterhoorns wordt op deze dag uitgelegd. Benieuwd, dan bent u van harte welkom bij De Koppel aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Om 14.00 uur klinken de eerste klanken uit de midwinterhoorns, laat u verlichten, laat u inspireren, kom het schouwspel bewonderen. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten!

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
20:00-21:00
Listen Up!
21:00-23:00
Hoekman.FM

Luister onderweg met TuneIn