NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Wim Hulsebosch, Gerdien Rots (CU) en Bert Gelling (VVD)Vrijdag 10 februari waren bij ons nieuwe politieke programma 'Vechtdal Politiek', een productie, voortgekomen uit de samenwerking tussen Vechtdal Fm, Delta Fm en Omroep NOOS, weer 2 politici te gast. Ditmaal konden we Bert Gelling, raadslid namens de VVD in de gemeente Hardenberg en Gerdien Rots, fractievoorzitter van de Christenunie in Zwolle verwelkomen in onze studio aan de Molensteen in Hardenberg.

Bert GellingIn deze 2de aflevering van Vechtdal Politiek werd er met Bert Gelling gesproken over de uitvoering van de zorg, zowel op landelijk als lokaal niveau, waarbij dhr Gelling ook naar zijn mening gevraagd werd over het eigen risico, dat momenteel op €385,00 per persoon is vastgesteld. Verder werd er ingegaan op de ontwikkelingen met betrekking tot de provinciale wegen N34 en N36, welke nog steeds veelbesproken wegen zijn. 

Gerdien RotsMet Christenunie fractievoorzitter Gerdien Rots besprak onze presentator Wim Hulsebosch de onderwerpen abortus en euthanasie, asiel en migratie en de zondagsrust. Ook in dit gesprek kwam het eigen risico in de zorg ter sprake. 

Na de afzonderlijke gesprekken konden de 2 politici met elkaar in debat over de regionale belangen, ook met betrekking tot de reeds genoemde onderwerpen. Opvallend was daarbij dat mw Rots daarbij constateerde dat het huidige kabinet veel te veel de belangen van de Randstad behartigde ten koste van de rest van Nederland. 

U kunt het programma hier terugluisteren:

e

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn