NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekstarttrainingvrlcrdntr5HARDENBERG - Kinderopvangorganisatie De Dassenburcht en Stichting Welluswijs doen mee met ‘Boekstart in de Kinderopvang’ in de gemeente Hardenberg.

De samenwerking ‘Boekstart in de Kinderopvang’ is daadwerkelijk van start gegaan met een training ‘Voorleescoördinator’ met directeur, teamleiders en medewerkers van De “Dassenburcht”. Deze training is de aftrap voor een intensieve samenwerking Kinderopvang en Bibliotheek om samen het voorlezen te stimuleren ten goede van de ontwikkeling van de kinderen.

Voor de komende jaren ligt er een plan waarin het voorlezen en het belang van voorlezen voor jonge kinderen centraal staat. Naast een collectie boeken en het inrichten van een (voor)leeshoek gaat het ook om het voorlezen zelf. Bij heel veel thema’s, gebeurtenissen en ook gedurende de dagelijkse gang van zaken kunnen boeken worden gebruikt. Al vanaf de babyleeftijd met stoffen boekjes en liedjes en versjes.

Kinderopvang en Bibliotheek willen dat graag samen doorgeven en laten zien aan ouders, zodat er ook thuis (meer) voorgelezen wordt. Daarvoor zullen erin en vanuit de 8 locaties van De “Dassenburcht” activiteiten worden georganiseerd.

Bibliotheek en Kinderopvang zijn blij met deze samenwerking onder de paraplu van de landelijke programmaopzet van ‘Boekstart in de Kinderopvang’ en dat is onderstreept met een bloemetje en een eerste boekenpakket.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn