NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DaGaWaKloosterhaar - Ryanne Dam, Ellen Gast en Roelie Waanders (DaGaWa) hebben, na hun presentatie tijdens de Gewoon Gezond Kloosterhaar bijeenkomst in december, het benodigde startkapitaal gekregen om een Avond4daagse in Kloosterhaar te gaan organiseren.

Eind vorig jaar zijn zij al gestart met de voorbereidingen, maar nu zijn ze vooral druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten: de routes worden nog een keer gecontroleerd, de vrijwilligers worden ingedeeld, de verkeersregelaars volgen de verplichte cursus en er wordt zoveel mogelijk promotie gemaakt. Onderdeel van de promotie was een gesprek met Roelie en Ellen in ons programma NOOS Magazine op 11 april.

e

Een gevoel van trots overheerst bij Ryanne, Ellen en Roelie. Er hebben zich namelijk maar liefst 40 vrijwilligers aangemeld om de Avond4daagse van Kloosterhaar goed te kunnen laten verlopen. En een avondvierdaagse is natuurlijk een sportief evenement, maar de DaGaWa’s vinden het sociale aspect zeker zo belangrijk. Vooral dankzij het enorme aantal sponsoren kunnen zij al hun ideeën realiseren om deze avond4daagse nog gezelliger en leuker te maken. Waar een klein dorp groot in kan zijn. De Avond4daagse Kloosterhaar is geschikt voor alle leeftijden. Iedere avond is er een 5 km route, maar daarnaast is er ook een kortere route van 2 km, De Venerotten route. Niet alleen voor de wat minder mobiele ouderen, maar ook voor de allerjongste deelnemers (al dan niet in een buggy).

Spandoek avondvierdaagse KloosterhaarEr zijn vier prachtige routes uitgezet in de omgeving van Kloosterhaar met veel verrassingen onderweg. Op de dinsdagavond vindt, als extra activiteit, de Balderhaar Run plaats, een activiteit voor hardlopers. En op de woensdagavond mogen honden in alle formaten meewandelen met hun baasjes: The Doggy Walk! Voor alle Doggy’s staat na afloop een kadopakketje met lekkers klaar.

Op de laatste avond, donderdag 18 mei, worden alle deelnemers opgewacht en aangemoedigd in De Lange Laatste Loodjes Laan (voorheen De Groenedijk) door hun familieleden en vrienden, onder muzikale begeleiding van het dweilorkest De Haarschutters. Bij een speciaal daarvoor ingerichte bloemenkraam kan men een bloemetje kopen als beloning voor de sportieve prestatie.

Na ontvangst van de medailles kunnen de nek- en rugspieren worden gemasseerd op een heuse massagestoel en de vermoeide voeten kunnen van de vloer tijdens het Blarenbal met DJ Napoli. Ook is er een kleine expositie, ingericht door het Dorpsarchief Kloosterhaar, over de allereerste Avond4daagse van Kloosterhaar in 1957, dus precies 60 jaar geleden, destijds georganiseerd door Wandel Sport Vereniging Wandel Mee.Tot slot hopen zij natuurlijk op zo veel mogelijk deelnemers, niet alleen uit Kloosterhaar maar ook uit omliggende dorpen en daarbuiten.

Informatie Avond4daagse Kloosterhaar:
Maandag 15 mei t/m donderdag 18 mei 2017. 
Start en finish: Dorpshuis 't Haarschut in Kloosterhaar.
Starttijden: tussen 18.00 en 18.30 uur.
Inschrijving in Dorpshuis ‘t Haarschut: vrijdag 12 mei van 14.30 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 20.30 uur voor 3 euro per deelnemer.
Of vanaf de startdag maandag 15 mei, dagelijks om 17.00 uur, voor 5 euro per deelnemer. De kosten voor 1 avond zijn 2 euro per deelnemer.
Meer info op de website: avond4daagse-kloosterhaar.nl of op de Facebookpagina Avond4daagse Kloosterhaar.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn