NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Op vrijdag 30 juni om 13.00 uur opent wethouder René de Vent de expositie van Bert Ruinemans uit Dedemsvaart in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De werken zijn te zien tot en met woensdag 27 september.

Bert Ruinemans werd geboren in Nieuwleusen en groeide daar ook op. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw en twee dochters in Dedemsvaart. Als kind tekende Bert al graag; veel van zijn schoolschriften staan vol stripfiguren. Zo’n zeven jaar geleden begon hij met schilderen. Zijn echtgenote kocht voor haar winkel in curiosa de inboedel op van een bekende kunstschilder. Het kistje met olieverf dat daarbij hoorde bracht Bert op het idee te gaan schilderen. In eerste instantie deed hij dat gewoon thuis, later volgde hij lessen en masterclasses bij Galerie Korpershoek in Nieuwleusen. Hier leerde hij veel; het opbouwen van de achtergrond en de techniek van het mengen op doek, maar ook het schilderen van menselijke huid en het creëren van dieptes kwamen aan de orde.

Bert exposeerde bij Grand Café Jipp in Ommen, bij Galerie Korpershoek in Nieuwleusen en stond op verschillende kunstmarkten. Door de vele positieve reacties die hij op zijn werk krijgt, neemt zijn enthousiasme voor het schilderen nog meer toe. De eerste prijs die hij in 2014 met zijn werk behaalt in de Week van de Amateurkunst van het Vechtdal stimuleert hem nog eens extra om door te gaan met schilderen. Hij gaf ook zelf schilderlessen in de Makelij in Dedemsvaart. Iets wat hij heel erg leuk vond om te doen, helaas heeft hij hier momenteel vanwege zijn werk in het westen van het land, geen tijd meer voor.

Bert schildert het liefst realistische portretten in een romantische sfeer. Thema’s als emotie, klassieke sfeer, stijl en verfijnde stoffen zijn daarbij favoriet. Daarnaast schildert Bert ook graag dieren. Inspiratie haalt hij uit het dagelijkse leven, gebeurtenissen, social media en zijn eigen gevoel. Het belangrijkste voor Bert is dat een schilderij emotie oproept, iets doet met de toeschouwer. Hij hoopt dan ook dat de bezoekers van de tentoonstelling worden geraakt door zijn werk.

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn