NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekstartkov3juli20171HARDENBERG - Kinderopvang en de bibliotheek intensiveren de samenwerking met betrekking tot voorlezen en (taal)ontwikkeling van jonge kinderen.

Kinderopvangorganisatie De Dassenburcht en Stichting Welluswijs doen mee met ‘Boekstart in de Kinderopvang’ in de gemeente Hardenberg.

De directeur van KDV de Dassenburcht heeft in mei reeds de samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Hardenberg ondertekend voor haar locaties. Maandag 3 juli 2017 ondertekenden de directeuren van Stichting Welluswijs en Bibliotheek Hardenberg de samenwerkingsovereenkomst voor met name De Pretstek in Dedemsvaart, voortbouwend op bestaande contacten met verschillende locaties en het gastouderbureau.

boekstartkov3juli20172Deze samenwerkingsovereenkomst is met beide organisaties voor 3 jaren vastgelegd onder de noemer ‘Boekstart in de Kinderopvang’. Dat betekent naast een collectie nieuwe boeken in de kinderopvanglocatie ook scholing en ondersteuning voor de pedagogische medewerkers met betrekking tot taal, voorlezen en nieuwe boeken. Voorlezen: elke dag een feest bij de kinderopvang én thuis! Dat begint al van kleins af aan, vanaf 0 jaar. Kinderen kunnen 1000 nieuwe woorden per jaar aanleren als zij in elk geval 15 minuten per dag worden voorgelezen.

Bibliotheek en kinderopvang willen ook graag samen ouders stimuleren (meer) voor te lezen. Zo krijgt het project Boekstart, waarbij ouders van baby’s via het consultatiebureau een brief van de gemeente ontvangen voor lidmaatschap van de bibliotheek en een eerste

Luister Live

Nu en Straks

16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht
00:00-13:00
Non-Stop Maandagmorgen

Luister onderweg met TuneIn