NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Fossen Struijk Band fotoGRAMSBERGEN - Op zaterdag 29 juli (aanvang 20.30 uur) is er in Het Bostheater in Gramsbergen een bijzonder bluesconcert, waarvoor uit hele land al belangstelling is getoond.

Want met de Fossen & Struijk Band heeft Stichting ProGram een grote naam uit de vaderlandse blueswereld vast weten te leggen. Het is dé Nederlandse Real Deal Chicago bluesband met repertoire dat voornamelijk geïnspireerd is door de hoogtijdagen van de Chicago Blues in de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw. De Fossen & Struijk Band won de Dutch Blues Award 2014 voor Beste Bluesband van Nederland.

Robbert Fossen is al sinds de jaren ’80 enthousiast blueszanger, die ook (bas)gitaar- en harmonicaspel uitstekend beheerst. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met internationaal bekende bluesmuzikanten. Na twee keer eerder al genomineerd te zijn geweest als “Best Vocalist” werd Robbert in 2014 uitgeroepen tot voor beste blueszanger van Nederland.

Aan zijn zijde staat Peter Struijk, die in 2013 werd genomineerd voor de Dutch Blues Awards categorie beste gitaristen. De andere bandleden zijn basgitarist Jan Markus en drummer Eduard Nijenhuis, in 2016 winnaar van de Dutch Blues Award voor beste drummer. Kortom, een topgezelschap.

Voor de pauze treden Robbert Fossen en Peter Struijk op als duo, na de pauze staat de gehele de Fossen & Struijkband op het podium.

Het openluchttheater in het Gramsberger Bosje dateert uit 1958. Na een lange periode dat het niet meer werd gebruikt heeft Stichting ProGram het helemaal opgeknapt. Op het nieuw aangelegde terrassenstelsel is plaats voor 300 comfortabel zittende kleurrijke stoelen. Het vernieuwde theater is vorig jaar in gebruik genomen met een voorstelling van Harmonie Crescendo en de Limburgse zanger Gé Reinders. Het Bostheater is bereikbaar via sportpark ’t Hoge Holt, Hoge Holt 17 in Gramsbergen. De toegang is gratis, een vrije gift voor instandhouding van het openluchttheater wordt bijzonder op prijs gesteld.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn