NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

zendmast DedemsvaartHardenberg - De frequentie waarop Omroep NOOS uitzendt wordt per 2 augustus 107.2 MHz voor het gehele uitzendgebied. Deze frequentie is reeds door de omroep in gebruik voor het zendgebied rond Dedemsvaart, Slagharen en Balkbrug. De frequentie van 107.0 MHz dat nu in gebruik is voor het zuidelijke deel van de gemeente komt dan te vervallen.

De recente vernielingen aan de mast in Dedemsvaart waren voor de omroep aanleiding om opnieuw in gesprek te gaan met het Agentschap Telecom (AT) om de frequenties te bespreken. Het AT ging mee in de onderbouwing dat de huidige situatie veel geld kost voor de partijen welke betrokken zijn bij de exploitatie van de extra zendmast, namelijk Vodafone, het AT en Omroep NOOS zelf.

Met het AT is overeengekomen dat de zendmast in Dedemsvaart komt te vervallen. De zendmast die in Hardenberg staat krijgt extra zendvermogen door het vermogen van de zendmast in Hardenberg van 63 Watt naar 100 Watt op te hogen. Hiermee wordt de reikwijdte van deze mast dusdanig, dat de steunzender in Dedemsvaart overbodig wordt. De richting van de zendmast in Hardenberg moet wel enigszins worden aangepast om de ontvangst in de hele gemeente Hardenberg te kunnen garanderen.

De zendmast in Dedemsvaart was in 2 jaar tijd 3 maal doelwit van vernielingen door zendamateurs, die de mast voor hun illegale zendactiviteiten gebruikten of een poging daartoe deden, waarbij de nodige schade is aangericht. De door vernielingen aangebrachte schade loopt inmiddels in de duizenden Euro’s. Gezien de ligging van de mast is het erg moeilijk deze te bewaken, iets dat anders ligt voor de Hardenbergse zendmast, die op afgesloten en bewaakt terrein staat.

Om de nodige aanpassingen te doen aan de zendmast in Hardenberg zal Omroep NOOS op woensdag 2 augustus vanaf 15:00 tijdelijk niet te ontvangen zijn op zowel de ether- als op de kabelfrequenties. De werkzaamheden zullen vermoedelijk tot in de avonduren duren. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond zal Omroep NOOS in de ether alleen nog maar te ontvangen zijn op 107.2 MHz. Kabel- en overige frequenties blijven ongewijzigd. Zie hiervoor www.omroepnoos.nl/frequenties

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn