NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

170516OpeningLutherEtalageIMG 2275Hardenberg - In het bijzijn van onder andere ds Geralda Rohaan-van der Kamp, voorzitter van Stichting Klooster Sibculo en de voorzitter van de Historische Vereniging Hardenberg werd dinsdag 16 mei de bijzondere 500 jaar Luther etalage over het Klooster van Sibculo geopend aan de Fortuinstraat.

Hendrik Jan Olsman van de Historische Vereniging en centrummanager Eduard Plate hadden al het plan opgevat om in leegstaande panden extra aandacht te besteden aan de dorpen rond Hardenberg. “De binnenstad van Hardenberg is er voor alle dorpen, en dat willen we zichtbaar maken. Het idee sprak ook Vastned, eigenaresse van het pand, aan”, aldus Eduard Plate. En de historische vereniging heeft veel om te laten zien uit de dorpen. “We hebben veel meer dan dat we in het museum aan de Voorstraat kunnen laten zien”, voegt Hendrik Jan Olsman toe.

Dominee Geralda Rohaan kwam even later met het idee om de viering van 500 jaar reformatie, het Luther jaar, in het centrum te vieren. Toen ze daarmee bij Hendrik Jan Olsman kwam werd het idee geboren om iets te doen met het voormalige Klooster van Sibculo. Dit werd 500 jaar geleden in de beeldenstorm periode verwoest. Inmiddels komen de contouren van het klooster weer terug. Dat is nu ter plekke in Sibculo te bekijken. Onder leiding van Piet van Heerden is de geschiedenis van het klooster mooi zichtbaar gemaakt. Ga je in de Fortuinstraat kijken dan wordt duidelijk waarom er een monnik en een dominee in de etalage staan. De bijzondere etalage tentoonstelling duurt tot eind augustus.

Luister Live

Nu en Straks

16:00-16:59
Non-stop
17:00-17:59
DolFijn
18:00-18:59
Sport op Maandag (H)
19:00-19:59
Boeken met Michel
20:00-21:59
Keep Alternatives

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter