NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Hoge Esch winnaar Gramsbergen Lichtstad 2017 2GRAMSBERGEN - De straat 'Hoge Esch' is verkozen tot mooiste straat van Lichtstad Gramsbergen 2017.

Het werd muisstil in De Binder te Gramsbergen, toen voorzitter van Oranjevereniging Gramsbergene.o. George van den Bout de prijsuitreiking van de versierde straten aankondigde. Het is en blijft toch altijd weer een spannend moment. De ene straat doet meer voor de gezelligheid en saamhorigheid, terwijl een andere straat voor de prijzen gaat. Maar iedereen wil graag weten wie Gramsbergen Lichtstad wint en het bordje ‘1e prijs’ voor in de straat neer mag zetten.

Ruim 50 buurtverenigingen doen mee aan Gramsbergen Lichtstad. Een vierkoppige onafhankelijke jury, allen niet afkomstig uit Gramsbergen, zijn vrijdagavond de straten door gegaan. Eerst oriënterend in een auto, vervolgens gedetailleerd op de fiets. De jury heeft de straten beoordeeld op originaliteit, afwerking, verlichting en algemene indruk.

De jury riep buurtvereniging Hoge Esch met het thema ‘Wild West’ uit tot winnaar van Gramsbergen Lichtstad 2017. “Er is totale beleving. Een mooie saloonwagen, muziek, kerk met klok, vuurkorven en persoonlijk ontvangst. Een compleet plaatje.”

Met slechts anderhalve punt verschil werd buurtvereniging Oosteresch met het thema ‘Middeleeuwen’ tweede. De jury schreef: “persoonlijk ontvangst, mooie entree, sfeervolle verlichting en prachtige kostuums.”

De derde prijs ging dit jaar naar buurtvereniging Hattemattestraat II met ‘Bruiloft’. De jury oordeelde “Echte bruidsparen, leuke details, tortelduifjes. Alle facetten van het huwelijk zijn aanwezig. Een compleet plaatje.” Winnaar van vorig jaar, buurtvereniging Dahlenburg, werd dit jaar vierde. De straten van Gramsbergen zijn te bewonderen.

Er is een speciale lichtstadroute uitgezet die u door de straten van Gramsbergen leiden. Bij het binnenrijden van Gramsbergen staat de route middels pijlen aangegeven. Gramsbergen Lichtstad is nog te bewonderen t/m zaterdag 2 september.

Hoge Esch winnaar Gramsbergen LIchtstad 2017 3

dahlenburg 6 MediumHattemattestraat 2 MediumOosteresch

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn