NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

fotogram8 MediumGRAMSBERGEN - Met 62 ingezonden foto's is de deelname aan de fotowedstrijd bijzonder goed te noemen.

De kwaliteit van de foto's is in het algemeen gezien hoog en de ingeleverde werken waren in vrijwel alle gevallen prima afgewerkt. De jury werd geconfronteerd met een veelheid aan onderwerpen wat de beoordeling en het bepalen van de prijswinnaars complex maakte. Gelet op de vele fraaie beelden heeft de jury besloten om naast de 6 gebruikelijke prijzen nog aan 3 foto's het predicaat eervolle vermelding mee te geven.

De foto's zijn door de jury uitvoerig bekeken en besproken wat leidde tot de volgende prijsverdeling:

 1. winnaars fotogram 2Foto van Coby de Veen
  Een prachtig (dorps)landschap met een bijzonder fraaie spiegeling en een goede inkadering van het onderwerp. Een prima compositie met dieptewerking door de inkomende lijnen in de foto. Goede krachtige kleuren op het onderwerp omrand met zachte tinten in de voorgrond en in de lucht geven een prettig contrast. 
 2. Michiel Scheerhoorn
  Een kleurrijk berglandschap met een wandelende vrouw waarbij de kleuren van de berg en die van de kleding van de vrouw elkaar aanvullen en versterken. De hoofdpersoon staat goed in de compositie en is scherp in beeld gebracht.
 3. Jacob Seinen
  Een prachtig en aansprekend zwart/wit portret. De foto laat een prima compositie en inkadering zien. De scherpte ligt op de goede plek. De beschouwer van de foto zal zich afvragen waar de vrouw aan denkt, gedachten waarnaar alleen maar geraden kan worden. Een foto dus waarin een verhaal kan worden ontdekt.
 4. A. Reinders
  Een prachtig gezinstafereel dat niet is geposeerd. Het lijkt de foto van een moeder en haar kind dat wordt "onderwezen" in ambachtelijke vaardigheden.
 5. Johanna Horsman
  Dit is een zeer bekende en heel veel gefotografeerde plek. Blijft, dat de compositie heel goed is gezien en prima in beeld gebracht. Technisch een fraaie foto met goede doortekening in de donkere partij.
 6. Ineke de Ruiter Goede modefotografie waarbij het model op een niet alledaagse wijze in beeld is gebracht. Bovendien is gekozen om de foto buiten te maken en geeft de omgeving en achtergrond met de prachtige lucht iets extra's aan dit beeld. De scherpte vind je goed terug op het model, terwijl de achtergrond vaag wordt weergegeven.
 • Eervolle vermelding Jacob Seinen
  De fotograaf lijkt bewust 2 onderwerpen op 1 foto te hebben gezet op een zodanige manier dat veel vragen worden opgeworpen. Waar zit de vrouw met haar gedachten? De grove korrel in de foto geeft aan het beeld een bijzonder effect. Het hoekje linksboven in de foto heeft de jury wat afgeleid.
 • Eervolle vermelding G. Slot
  Een emotievolle multiculturele foto met de nodige contrasten en spanningen. Qua compositie bijzonder en goed in beeld gebracht.
 • Eervolle vermelding Michiel Scheerhoorn
  Een romantische en exotische foto. Een bijzonder plek. Een foto met een goede lichtval en mooie inkadering.

Alle ingezonden foto’s en de fototentoonstelling van Fotogram zijn nog de gehele week te bewonderen in De Vlaswiek te Gramsbergen. Kijk voor de openingstijden van de tentoonstelling op www.gramsbergen.nl/oranjevereniging.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn