NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Brandweer HardenbergHardenbergNegen brandweerteams uit verschillende veiligheidsregio’s nemen zaterdag 20 mei in Hardenberg deel aan de 1e ronde van de gewestelijke 112-vaardigheidstoets.

De organisatie is in handen van de brandweerpost Hardenberg in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). Met deze toets bereiden de teams zich voor op de landelijke vaardigheidstoetsen. De vaardigheidstoets speelt zich af op een locatie in Hardenberg.

Tussen 08.00 en 17.00 uur bootsen de teams een inzet na. Deze wordt beoordeeld door officiële juryleden van het ABWC. Rook en vuur worden op 20 mei niet gebruikt maar wel optische en geluidssignalen.Om het wedstrijdeffect en het realiteitsgehalte zo groot mogelijk te houden wordt er vooraf geen informatie verstrekt over het scenario. Ook de locatie blijft voor de deelnemers onbekend tot 20 mei.

De gewestelijke wedstrijden worden afgesloten met een prijsuitreiking. Deze vindt 19.00 uur plaats in de brandweerkazerne aan de Europaweg 10 in Hardenberg.

De brandweervaardigheidstoetsen van het ABWC zijn het fundament onder de geoefendheid van de brandweer. De slogan van het ABWC luidt: ‘Dé kracht van vakbekwaamheid’. Naast vakbekwaam worden speelt vakbekwaam blijven een steeds belangrijker rol binnen de brandweerkorpsen. Het ABWC draagt hieraan graag een steentje bij door het organiseren van realistische vaardigheidstoetsen. De toetsen bieden de brandweerkorpsen de gelegenheid om goed geoefend te blijven voor de situaties die ze in de praktijk kunnen tegenkomen.

Luister Live

Nu en Straks

18:00-19:59
De Radioshow
20:00-20:59
Soulution
21:00-22:59
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-stop
00:00-9:59
Non-stop

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter