NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Röpcke Zweers ZiekenhuisVECHTDAL - Door de samenwerking te zoeken en gebruik te maken van elkaars specialisme denken het Vechtgenotenhuis in Ommen en de Saxenburgh Groep een grotere groep mensen te kunnen bereiken.

Deze kruisbestuiving heeft al vruchten afgeworpen. Zo werd begin deze maand in het Vechtgenotenhuis een lezing gehouden over chemotherapie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van afdeling oncologie van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg die op hun beurt de activiteiten in het Vechtgenotenhuis weer onder de aandacht brengen. Woensdag 17 mei staat de tweede lezing op de agenda. Die gaat over hormonale therapie.

Het Vechtgenotenhuis is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en heeft nauw contact met Gerlinda Veurink, verpleegkundig specialist oncologie in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, die helpt met het organiseren van de lezingen.“Het Vechtgenotenhuis is een sfeervolle plek om mensen te informeren. De locatie is laagdrempelig en biedt de mogelijkheid om informatie uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan, iets dat in het ziekenhuis niet of nauwelijks mogelijk is”, aldus Gerlinda Veurink.

Het inloophuis biedt ruimte aan kankerpatiënten en hun naasten, maar wil ook mensen terzijde staan die te maken hebben met ziektes waarvan de klachten overlappen. Erna Martens, coördinator van het Vechtgenotenhuis: “Ik ben blij met de samenwerking. Zo bereiken we veel mensen in verschillende doelgroepen. Bepaalde klachten bij chronische ziekten en kanker komen namelijk best vaak overeen. Denk hierbij aan verlies van functie, communicatie, beweging en voeding.”

De samenwerking heeft ook nog een ander gevolg en dat is dat het steeds drukker wordt. Er komen meer mensen af op de activiteiten en lezingen of ze lopen binnen voor een kopje koffie en een praatje. Daarom is het inloophuis op zoek naar gastvrouwen en gastheren die de mensen ontvangen, zorgen voor koffie en thee en een luisterend oor bieden. Wie geïnteresseerd is kan een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen mag ook: 06 39032263.

Luister Live

Nu en Straks

00:00-13:59
Non-stop
14:00-14:59
NOOS Magazine (H)
15:00-15:59
Strictly Country (H)
16:00-16:59
Non-stop
17:00-17:59
DolFijn

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter