NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

EngbertsdijkvenenHARDENBERG - Vanaf heden t/m eind augustus is de fototentoonstelling: “De seizoenen in de Engbertsdijksvenen” te zien bij De Koppel. Deze is tot stand gekomen naar aanleiding van een fotowedstrijd in de zomer van 2016, die de Stichting Engbertsdijksvenen had georganiseerd.

De Stichting Engbertsdijksvenen ontving meer dan 100 foto’s. Uit alle inzendingen is de foto van Tom Kruissink gekozen als winnende foto met het typerende beeld van pluus, die nu volop in bloei staat. Deze foto hangt nu in de vogelhut, genaamd De Pluus, in de Engbertsdijksvenen. Op donderdag 18 mei wordt de tentoonstelling “De seizoenen in de Engbertsdijksvenen” vanaf 20.15 uur officieel geopend. U bent hierbij van harte welkom.

Vanaf september zijn de foto’s ook nog te zien in het gemeentehuis van Twenterand. Het natuurgebied de Engbertsdijksvenen is een groot herstellend hoogveen met veenputten, veenmos, heide en in de kern nog een uniek stuk levend hoogveen. In het natuurgebied zijn zeldzame planten en diersoorten aanwezig en het veen is bekend bij vele vogelaars. De Engbertsdijksvenen is uniek en bijzonder en heeft daarom ook een beschermde status binnen Natura 2000.

Luister Live

Nu en Straks

18:00-19:59
De Radioshow
20:00-20:59
Soulution
21:00-22:59
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-stop
00:00-9:59
Non-stop

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter