NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekenHARDENBERG - Rian Visser, populaire kinderboekenschrijfster, heeft de afgelopen jaren al verschillende scholen in de gemeente Hardenberg bezocht in het kader van het project “Schrijver op school”.

Naast het schrijven van kinderboeken en het bezoeken van scholen, geeft ze ook tips aan leerkrachten en andere geïnteresseerden via nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Tips die direct in de groep bruikbaar zijn. Ze zal ideeën geven voor de naderende Kinderboekenweek, maar de suggesties zijn voor allerlei thema’s, boeken en het hele jaar door bruikbaar. Haar interactieve presentatie richt zich op leesbevordering, creatief schrijven en enthousiasmeren.

Digitale media, zoals digiborden en tablets, worden bij de leesbevorderingstips betrokken. Het leesplezier bij kinderen kan op heel veel verschillende manieren gestimuleerd worden, bijvoorbeeld via eenvoudige en afwisselende activiteiten die een onderdeel kunnen vormen van de dagelijkse schoolroutine rondom het lezen. Lezen is én blijft een essentiële vaardigheid om goed mee te kunnen komen in de samenleving. Leesplezier is een pré. Als je plezier hebt in lezen, lees je meer. Wie meer leest, leest beter en begrijpt sneller en gemakkelijker een verhaal of een informatieve tekst. Het lezen heeft zo ook effect op de schoolprestaties.

Donderdag 14 september, 19.30 uur, begint een avond vol met tips om het lezen te stimuleren. Iedereen binnen of buiten het onderwijs, die is geïnteresseerd in leesbevordering is welkom in het LOC+ te Hardenberg. De entree bedraagt € 7,50, een kop koffie of thee inbegrepen. Aanmelden kan via de agenda van de website www.bibliotheekhardenberg.nl.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn