NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

COEVORDEN - Cliënten zoveel mogelijk de regie laten voeren over hun eigen leven. Dat willen wij gezamenlijk doen: Cliënten, hun familie, vrijwilligers en zorgprofessionals.

Wat zijn daarbij de mogelijkheden en kansen? Hoe geven we dit vorm? Waar lopen we in de praktijk tegen aan? Samen met cliënten/familie, cliëntvertegenwoordigers, vrijwilligers, zorgmedewerkers, managers en bestuurders gaan wij op zoek naar de antwoorden. Samen met kenniscentrum Vilans organiseren wij daarom een inspiratiedag ‘Samen op weg naar vrijheid.’ De inspiratiedag is op maandag 25 september van 09.30 – 17.00 uur in Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden. De dag bestaat uit een escaperoom, pubquiz, Lagerhuisdebat en mini-informatiemarkt.

In het kader van haar studie verpleegkundige ouderenzorg heeft een medewerkster uit Zorgcentrum Aleida Kramer haar eindopdracht geschreven over het onderwerp: Vrijheidsbeperkende cq –verruimende maatregelen. Zij stuitte op deze Inspiratiedag. De Saxenburgh Groep heeft dit onderwerp breder getrokken - over al onze locaties ouderenzorg - en hieraan ook de rol van de familie gekoppeld.

Een aantal collega’s wordt opgesloten in een ruimte waar zij alleen uit kunnen komen door een aantal vraagstukken samen op te lossen. Als dit lukt, staan ze binnen een half uur weer buiten. Zo kunnen ze zelf ervaren wat het betekent om ‘niet vrij’ te zijn. Na afloop bespreken zij samen met Vilans de ervaringen en maken ze de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Op ongedwongen wijze wordt de huidige kennis van de deelnemers in teamverband getest. De vragen gaan uiteraard over het thema ‘Samen op weg naar vrijheid’.

We gaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen in gesprek over vrijheidsbeperkende cq -verruimende maatregelen, eigen regie voeren, familieparticipatie en de mogelijkheden om hieraan te werken.

Informatiemarkt met stand en inspiratiebox van Vilans en een kraam van de Saxenburgh Groep met informatiefolders en (oude) materialen die met het thema te maken hebben.

De Saxenburgh Groep verwacht met deze bijzondere manier van presenteren veel mensen te inspireren om na te denken over de rol van vrijheidsbeperkende cq –verruimende maatregelen en samen tot een goede balans te komen. Zodat de cliënt op een zo veilig mogelijke manier zoveel mogelijk regie kan blijven voeren over zijn eigen leven.

poster inspiratiedag vrijheid

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn