NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Gemeentehuis Ommen AchterzijdeOMMEN - De heer Jan Blaauw start op 16 oktober 2017 als interim-gemeentesecretaris van Ommen. Hij gaat deze functie maximaal 1 jaar uitvoeren.

Als gevolg van het vertrek van de huidige gemeentesecretaris van Ommen is een vacature ontstaan. Het college van B&W heeft besloten deze vacature tijdelijk in te vullen voor de duur van 1 jaar. Zo houdt het college ruimte voor een zorgvuldige voorbereiding van de procedure voor benoeming van een nieuwe gemeentesecretaris.

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk: “Momenteel loopt de sollicitatieprocedure voor de burgemeestersvacature in Ommen. Naar verwachting wordt deze vacature over enkele maanden ingevuld. Wij vinden dat de nieuwe burgemeester zeggenschap moet hebben bij de keuze voor de nieuwe gemeentesecretaris. Daarom kiezen we ervoor om nu een interim-secretaris aan te stellen. Daarbij kiezen we voor een interne kandidaat die Ommen goed kent.”

Het college heeft besloten om de heer Jan Blaauw vanaf 16 oktober 2017 voor de duur van maximaal 1 jaar als gemeentesecretaris van Ommen aan te stellen. Hij is sinds juli 2012 werkzaam bij de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg (de ambtelijke organisatie van de gemeenten Ommen en Hardenberg) en heeft daarvoor meerdere managementfuncties vervuld bij de gemeente Ommen.

Bas Verkerk: “Wij zijn van mening dat de heer Blaauw beschikt over de juiste competenties. Hij is ruim voldoende bekend met de politiek-bestuurlijke context in Ommen. Wij hebben alle vertrouwen in Jan Blaauw en verwelkomen hem als ervaren steunpilaar bij ons college en de ambtelijke organisatie.'

Naast de reguliere taken en verantwoordelijkheden van de gemeentesecretaris, focust de interim-secretaris zich onder andere op het afronden van de huidige collegeperiode, het opstellen van een overdrachtsdocument en het ondersteunen van de (nieuwe) burgemeester en het college van B&W.

 

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn