NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Facebook bannerHARDENBERG - Bibliotheek Hardenberg, Cultuurkoepel Vechtdal en LOC+ initiëren op 6 en 7 oktober een eerste editie van het ‘FabLab Hardenberg’ in het LOC+.

Een FabLab is een innovatieve werkplaats voor makers. In een FabLab bevind je je in een wereld die gaat over digitaal ontwerpen en produceren. (Product)ontwerpers, technostarters, scholieren, studenten, architecten, kunstenaars, doe-het-zelvers, wetenschappers, uitvinders, modelbouwers en ambachtslieden maken er gebruik van.Een FabLab is toegankelijk voor iedereen : van hobbyist tot professional. Het is een broedplaats in Hardenberg waar je je ontwerpen en ideeën kan omzetten naar tastbare producten.

Het FabLab Hardenberg sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de Bibliotheek Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal. Vanuit onze maatschappelijke rol laten wij jong en oud ‘kennis maken en bekend raken’ met nieuwe digitale en technische ontwikkelingen. Vanuit die rol ontsluiten en verbinden wij graag.

Het FabLab Hardenberg staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een wereldwijde sterke community waar samen kennis delen centraal staat. Het FabLab Hardenberg is tot aan medio 2018 in oprichting en zal in een samenwerking met het lokale onderwijs en bedrijfsleven doorontwikkeld worden om tot een waardevolle lokale broedplaats uit te kunnen groeien.

Op 6 en 7 oktober strijkt FabLab Hardenberg neer op het Cultuurplein in het LOC+ om daar een eerste indruk aan lokaal geïnteresseerden te geven.

Iedereen is van harte uitgenodigd om FabLab Hardenberg te bezoeken op het Cultuurplein in het LOC+ op vrijdag 6 oktober van 15.30 – 17.00 uur en zaterdag 7 oktober van 11.00 – 15.30 uur. Te zien zijn onder meer presentaties op het gebied van 3D printen en het werken met een Lasercutter. Ook worden er workshops gegeven, zoals robots programmeren, apps maken, een bruisraket maken, bouwen met Plokko – bouwstenen (constructiemateriaal) en een caleidoscopische collage maken.

Een lokaal FabLab vormt de basis voor een compleet traject van leren, creëren, maken, verspreiden en presenteren en is geschikt om onderwijsprogramma’s aan zich te koppelen. Een FabLab Hardenberg kan een waardevolle broedplaats zijn in onze gemeente door een stevige samenwerking en verbinding tussen het lokale onderwijs, MBO, het bedrijfsleven, de creatieve- en technieksector en de maakindustrie. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en ziet u ‘FabLab Hardenberg’ graag doorontwikkeld worden tot een gezamenlijk en onafhankelijk platform en vaste lokale maakplaats, dan gaan de mensen van het FabLab graag met u in gesprek.

Een FabLab wordt doorgaans gerund door een FabLabmanager en een sterke pool van enthousiaste vrijwilligers. Het FabLab Hardenberg is op zoek naar enthousiaste mensen met aantoonbare affiniteit met de technische sector in het onderwijs of aanverwante sectoren. Kijk voor meer informatie over FabLab Hardenberg op www.bibliotheekhardenberg.nl/fablab-hardenberg of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn