NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

hardenberg buiten 3HARDENBERG Afgelopen maandag was het de warmste tweede paasdag ooit gemeten. Met volop zon een ideale dag voor Hardenberg Buiten op de Oldemeijer. Ruim 7.500 inwoners van Hardenberg en omstreken kwamen naar buiten om naar de buitenspeeldag van het jaar te gaan.

hardenberg buiten 2Al vroeg in de ochtend waren er al veel mensen op het terrein van de Oldemeijer. Om 10.30 uur werd Hardenberg Buiten 2019 feestelijk geopend door wethouder Alwin te Rietstap, dit was het startsein voor tal van leuke activiteiten. Bezoekers konden nestkastjes timmeren, zaadpotjes maken, handboog schieten, paardrijden, bushcraften of meedoen aan een van de andere activiteiten. Verder konden de bezoekers kijken naar dans, houtbewerking en andere leuke demo’s. Het thema van dit jaar was Natuur en daarvan hebben alle bezoekers volop kunnen genieten tijdens Hardenberg Buiten 2019.

Aansluitend op het thema was er dit jaar de wedstrijd voor het mooiste zandkasteel! Iedereen kon meedoen door een zandkasteel te bouwen op het strand van de Oldemeijer en daarmee kans maken op een overnachting in de Grashopper op Natuurkampeerterrein de Klashorst. De wedstrijd viel in goede aarde, jong en oud gingen samen aan de slag om een eigen kunstwerk te maken op het strand. Het kasteel van de familie Hartman werd door de jury gekozen als winnaar.

hardenberg buiten 1Het warme weer zorgde voor extra drukte bij de activiteiten op en rond het water. De organisatie had extra kano’s geregeld en ook waren er mensen die een frisse duik namen in het water of op het strand genoten van de zon. De ijsjes waren met dit weer erg gewild. Ook de ambachtelijke hamburgers, smoothies en andere lekkernijen van de aanwezige foodtrucks lieten zich goed smaken.

hardenberg buiten 4De organisatie kijkt terug op een fantastische dag: “We hadden niet durven dromen dat er dit jaar zoveel bezoekers zouden komen en het heerlijke weer maakte de dag compleet. Dankzij de inzet van onze deelnemers en sponsoren was ook deze editie weer een groot succes. Wij gaan nog even volop nagenieten en dan aan de slag voor volgend jaar!”

Heb jij een activiteit die past bij Hardenberg Buiten en wil je graag volgend jaar meedoen of meer informatie ontvangen? Vul het contactformulier in op www.hardenbergbuiten.nl en de organisatie neemt contact met je op.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn