NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

ABAFAZI 001 copyright DG TheaterHARDENBERG - De tien Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi komen woensdag 24 april met hun nieuwe show Black, Brave & Beautiful naar theater De Voorveghter.

Ze nemen het publiek mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika waarbij ze een eerbetoon brengen aan zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. De Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen zijn de basisinstrumenten. Aanvang 20:15 uur.

Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop. Elk kostuum dat zij dragen vertegenwoordigt een specifieke cultuur, herkenbaar door stijl, kleurgebruik en patronen. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

Tijdens het WK van 2012 begeleidde Abafazi Shakira tijdens haar openingslied. Ook waren ze onderdeel van de opening van de Olympische Spelen in China.

Kaarten
Kaarten zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn