NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Aftrap StoptoberZWOLLE- De maand oktober staat dit jaar opnieuw in het teken van Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Afgelopen zaterdag gaven wethouder Michiel van Willigen en oud-wielrenner Theo de Rooij de aftrap voor Stoptober in de regio.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben 5 keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen.

Afgelopen zaterdag was de regionale aftrap van Stoptober. Deze aftrap, door ambassadeurs Michiel van Willigen (wethouder Zwolle) en oud-wielrenner Theo de Rooij, vond plaats bij de Stoptober-camper tijdens de startmanifestatie van de Zwolse Fietsweek. De twee ambassadeurs gingen een wedstrijdje tegen elkaar fietsen op een rollerbaan met een rietje in hun mond. Op deze manier beleefden ze hoe het is om met weinig longcapaciteit te fietsen: wat (zware) rokers of mensen met COPD kunnen voelen ervaren. Medewerkers van GGD IJsselland, Isala en Tactus Verslavingszorg gaven daarnaast adviezen over stoppen met roken.

Voor mensen die naast de ondersteuning van Stoptober ook andere hulp willen bij het stoppen met roken, biedt Isala een begeleidingstraject aan. Dit traject wordt vergoed door de zorgverzekeraar (met een verwijzing van de huisarts).

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en kan vanaf 28 september de bijbehorende app gratis downloaden. Deze app biedt vanaf 1 oktober dagelijkse steun. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2017. Naast de app is er ook het Stoptober magazine. Deelnemers van Stoptober kunnen dit magazine - zolang de voorraad strekt - gratis ophalen bij een Albert Heijn-vestiging in de buurt. Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn