NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

80 solostories emmawilleven liggend Annemieke van der TogtHARDENBERG - Woensdag 10 april is het indrukwekkende toneelstuk Emma wil leven te zien in theater De Voorveghter.

Producent Solo Stories maakte eerder het stuk Ma gebaseerd op het boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder. En Leef! van Laura Maaskant, een meisje dat op heel jonge leeftijd kanker kreeg.

Emma wil leven is gebaseerd op de veelbekeken gelijknamige documentaire, gemaakt door Jessica Villerius.Emma krijgt een eetstoornis en zowel de documentaire als de voorstelling geven een inkijkje in het hoofd en denken van Emma. Een aanrader voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen/jongeren werkt/omgaat.

Het verhaal
Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 19.15 uur, is er een vrij toegankelijke inleiding. Door deze extra uitleg bij te wonen, is de beleving van het toneelstuk nog dieper.

Signeersessie
Na de documentaire en het toneelstuk heeft schrijfster Josha Zwaan het boek Emma wil leven geschreven. Zij is woensdag 10 april in De Voorveghter aanwezig om haar boek te signeren. Boeken zijn dan in de foyer verkrijgbaar. Dit is een unieke mogelijkheid om contact met de schrijfster te hebben.

Kaarten
Kaarten zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn