NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

OMMEN - Op zondag 1 oktober heeft burgemeester Verkerk van de gemeente Ommen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Bert Mellink uit Ommen.

De feestelijke uitreiking vond plaats na afloop van het concert van Camerata RCO in het muziekgebouw Dalmsholte. De heer Mellink is sinds 1995 actief voor de Kunstkring Ommen. Als bestuurslid, penningmeester en voorzitter zette hij zich jarenlang enthousiast in voor het culturele leven in Ommen en omstreken om het aanbod op het gebied van klassieke muziek, klassieke jazz en voordrachtskunst in Ommen voor iedereen toegankelijk te maken.

Mede dankzij zijn inzet kwamen er topmusici uit binnen- en buitenland naar Ommen. Ook zijn eigen huis fungeerde meerdere malen als concertpodium voor jonge en veelbelovende musici.

Voor de Stichting Strijkkwartetten hield de heer Mellink zich bezig met de organisatie van vier jaarlijkse concerten bij landgoed ‘Het Laer’. Van het regelen van de contracten met de musici tot het drukken van de programmaboekjes en het vinden van sponsoren, de heer Mellink regelde het.

Daarnaast was de heer Mellink actief binnen het Cultuurplatform Ommen (CPO). Als vertegenwoordiger van de muziekstroming vroeg hij aandacht voor het belang van muziekonderwijs en muziekbeoefening en spande hij zich in om de Cultuuragenda zo breed mogelijk toegankelijk te houden.

Dankzij de inzet van de heer Mellink bestaat het CPO nu uit een dagelijks bestuur en verschillende werkgroepen en kan zo slagvaardiger optreden. De heer Bert Mellink nam op 1 oktober afscheid als voorzitter van de Kunstkring Ommen en omstreken. Voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de samenleving werdt de heer Mellink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn