NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

pen en papierHARDENBERG - Van maandag 12 februari jl. tot en met vrijdag 10 mei 2019  bezoeken 12  kinderboekenschrijvers  groepen 3 en 4, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Hardenberg. 

Het is het 33e jaar dat schrijvers de scholen in de gemeente aandoen. Het project is een programmaonderdeel van de Stichting Kind en Cultuur Basisonderwijs Hardenberg en de Culturele Commissie Avereest, waarvan de organisatie in handen is van de Bibliotheek.

De schrijvers die in de groepen 3, 4 op bezoek komen, zijn: Fred Diks, Corien Oranje, Rian Visser, Mark Haayema, Erik van Os,  Annemarie Bon en Janneke Schotveld. Zij hebben een programma voor de beginnende lezers. De schrijvers vertellen over het schrijven en het maken van boeken. Over de manier waarop boeken tot stand komen en waar ze hun inspiratie opdoen.

De schrijvers Manon Sikkel, Lydia Rood, Selma Noort, Jeannette Molema en Manon Berns gaan voor en met leerlingen van de groepen 7 en 8 aan de slag.  De presentaties van de schrijvers maken altijd indruk en stimuleren de kinderen om (meer) te gaan lezen.

Ter voorbereiding zorgt de Bibliotheek voor een aantal boeken van de bezoekende schrijver. Tijdens het bezoek is er ook altijd gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de verhalen.

Ook na het bezoek kunnen de bibliotheken merken dat er schrijvers op school zijn geweest: kinderen vragen regelmatig naar hun boeken. Dit is dan ook de bedoeling van dit project: kinderen laten kennismaken met schrijvers en boeken en daardoor de belangstelling en het enthousiasme voor het lezen van kinderboeken te stimuleren bij leerlingen en leerkrachten.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn