NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

SIBCULO - Vanochtend is er gestart met het aanplanten van het tweede Tiny Forest in de gemeente Hardenberg. De locatie van het tweede Tiny Forest is het schoolplein van CNBS Windesheim in Sibculo. Wethouder Gitta Luiten heeft samen met leerlingen van de basisschool de eerste bomen en planten in de grond gezet.

Het Tiny Forest in Sibculo is een extra bijzondere, omdat de locatie van dit Tiny Forest een schoolplein is. De kinderen spelen en ontmoeten elkaar zo op een groene en gezonde plek. De leerlingen van CNBS Windesheim leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Ook worden zij Tiny Forest Rangers: boswachters die het Tiny Forest beschermen en verzorgen.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bosje is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Daarnaast zorgt een Tiny Forest voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij

Een Tiny Forest aanvragen
De gemeente Hardenberg is door IVN gekozen als één van de 12 Nederlandse gemeenten die vier Tiny Forests gaan aanleggen op verschillende plekken in de gemeente. Wavin Nederland en Van Gelder sponsoren de aanleg van de Tiny Forests in de gemeente Hardenberg.

De locatie van het eerste Tiny Forest in de gemeente Hardenberg was park Boesemeer, in de wijk Marslanden. In 2019 worden er nog twee Tiny Forests in de gemeente Hardenberg aangeplant. Inwoners, scholen of verenigingen die een Tiny Forest in eigen wijk of dorp willen hebben, kunnen daarvoor een aanvraag doen bij IVN. Voordat een Tiny Forest wordt toegewezen, wordt het plan gecheckt aan de hand van selectiecriteria. Initiatiefnemers kunnen van IVN ondersteuning krijgen bij het schrijven van een plan. Meer informatie over de selectiecriteria is te vinden op de website van IVN: https://www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer-worden

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn