NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

vleermuisSLAGHAREN - Al dik 15 jaar vangt Hillie Waning Vos uit Slagharen vleermuizen op die om wat voor redenen bij haar worden gebracht.

O.a. door de dierenambulance, particulieren of door meldingen via Vleermuis.net. Nergens konden deze diertjes terecht en/of hadden de opvang geen kennis hiervan.

In 1977 kwam ze voor het eerst met vleermuizen in aanraking op landgoed Victoria Vesta in Wapenveld waar ze werkte. De tuinman had Gewone grootoren op zolder en nam Hillie mee om ze te laten zien. In 1992 maakte ze voor het eerst kennis met de VZZ (Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming) thans beter bekend als de latere Zoogdiervereniging. Jaren geleden werd ze gevraagd (Zoogdierwerkgroep Overijssel) de taak van Ger Snaak over te nemen, mochten er klachten of vragen zijn over zoogdieren deze af te wikkelen. Omdat ze dit ook al deed voor de Dierenbescherming was de vraag al gauw beantwoord.

Zeven dagen in de week en 24 uur per dag staat ze klaar om iemand te helpen. Vaak zijn mensen zo bang dat ze graag direct geholpen wilden worden. Zo was er ook al 2x een melding vanuit het ziekenhuis Hardenberg die direct opgelost kon worden. Ze doet dit met heel veel enthousiasme en passie en veel mensen kennen haar dan ook.  Om dit te bekostigen doet ze mee met haar Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel aan de Rabobank Clubactie. Doet u ook mee? 

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Brinkys Luchtige Lunch
14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-18:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio

Luister onderweg met TuneIn