NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

SleepingBeauty 66HARDENBERG - Vanuit Moskou komt The Royal Moscow Ballet voor twee weken naar Nederland om in verschillende theaters The Sleeping Beauty te dansen. Ook naar Hardenberg!

Met een ensemble van 24 ballerina’s en solisten én gastrollen voor 18 regionale kleine talentjes, wordt het sprookje Doornroosje verteld. Het verhaal wordt gedanst op de prachtige muziek van Tsjaikovski. Het ballet is te zien op vrijdag 22 maart om 20:15 uur in theater De Voorveghter in Hardenberg. Om 19:15 uur is er een gratis toegankelijke, informatieve inleiding in de foyer.

The Royal Moscow Ballet
Dit ballet is in 2002 opgericht en heeft veel verschillende balletten op het repertoire. Ze treden op over de hele wereld en hebben inmiddels meer dan 1000 voorstellingen gedanst. In Kenia, Israël, Zwitserland, China, Sri Lanka en nu ook in Hardenberg. Inleiding Om 19.15 uur is er een gratis inleiding door Rudolf Nammensma in de foyer. Rudolf Nammensma is een begenadigd verteller en recensent voor o.a. Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Ook geeft hij veel cursussen over klassieke muziek en verzorgt hij door het hele land inleidingen. Hardenberg doet mee! Tijdens 2 stukken dansen er Hardenbergse kinderen mee van Dansschool Cora. De kinderen hebben een aantal weken geleden een masterclass mogen volgen van één van de ballerina's van The Royal Moscow Ballet. Een aantal is geselecteerd om mee te doen.

Het verhaal
Op haar 16e verjaardag prikt Aurora (die wij kennen als Doornroosje) zich aan een spinnenwiel. Ze valt voor 100 jaar in slaap en komt alleen tot leven als een prins haar wakker kust. Maar of dat zal gebeuren ....

Kaarten
Kaarten zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur en donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur. Tevens is de kassa een uur voor iedere voorstelling geopend.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn