NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

OMMEN - Meer dan 3300 huishoudens in het buitengebied van Vechtdal hebben een werkende glasvezelverbinding. Glasvezel buitenaf, gemeenten in Vechtdal, glasvezelambassadeurs en aannemer BAM kwamen donderdag 14 maart bij elkaar om de afronding van het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf in Vechtdal te vieren.

Nog een kleine 150 adressen krijgen in de komende weken een aansluiting. Het feestelijke moment vond plaats bij restaurant De Mol in het buitengebied van Zwolle, waar ze sinds vrijdag een werkende aansluiting hebben.Bij het moment waren er toespraken van wethouder Schuurman van Dalfsen, wethouder Bongers van Ommen en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf.

Wethouder André Schuurman was in januari 2018 ook aanwezig bij de eerste schop in de grond voor het gebied. Hij blikt terug op de totstandkoming van de aanleg: “Het is een project geweest waarbij heel veel inwoners hun schouders eronder hebben gezet. Dit heeft geleid tot het punt waar we nu staan: het buitengebied is klaar voor de toekomst. Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!”.Ook wethouder Leo Bongers is blij met de succesvolle afronding van het glasvezelnetwerk.

Snel internet is belangrijk voor de regio. Hij licht toe: “Glasvezel heeft voordelen voor veel verschillende gebruikers in de gemeente Ommen, te denken aan jongeren, agrariërs, ondernemers en ook ouderen. Met name ouderen die in het buitengebied wonen hebben baat bij een betrouwbare internetverbinding omdat dit ‘zorg op afstand’ mogelijk maakt. Hiermee kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Een goede ontwikkeling met het oog op de vergrijzing.”

Voorspoedige aanleg
Ook Jos van der Klauw, directielid van Glasvezel buitenaf, is tevreden over het resultaat. “De aanleg in Vechtdal is zeer voorspoedig verlopen. Er is zo’n 700 kilometer aan glasvezelgeul gegraven. Daarbij zijn de werkzaamheden voorbij bijna 5000 adressen gekomen. Mijn complimenten aan de mensen van de BAM dat ze dit in iets meer dan een jaar, waaronder twee winters, konden doen. Ik wens onze klanten veel plezier van hun nieuwe aansluiting,” aldus Van der Klauw.

Luister Live

Nu en Straks

15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country
17:00-19:00
Gloriesound
19:00-21:00
De Grote Beer Draait Door
21:00-23:59
Non-Stop Zondagnacht

Luister onderweg met TuneIn