NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

MarslandenHARDENBERG - Belangstellenden kunnen zich vanaf 5 oktober inschrijven voor een bouwkavel van de gemeente Hardenberg in de Hardenbergse wijk Marslanden.

De gemeente geeft 5 kavels uit voor een vrijstaande woning en 32 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. De inschrijving start op het Woonevent Hardenberg.

De Hardenbergse woonwijk Marslanden wordt in noordelijke richting uitgebreid. Als eerste wordt gebouwd in deelgebied De Cirkel. Dit gebied grenst aan de bestaande woningen in Marslanden. In totaal is in De Cirkel ruimte voor circa 190 woningen. Het gaat om circa 14 vrijstaande woningen, 80 twee-onder-een-kapwoningen en 96 rijenwoningen. Verschillende ontwikkelaars/bouwers gaan zowel koop- als huurwoningen bouwen in verschillende prijsklassen. De gemeente Hardenberg geeft in Marslanden vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning bouwen.

De gemeente biedt 5 kavels aan voor een vrijstaande woning en 32 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning. De prijs voor een kavel voor een vrijstaande woning is € 200 per vierkante meter exclusief 21% btw. Een kavel voor een twee-onder-een-kap woning kost € 185 per vierkante meter exclusief 21% btw. De kavelprijzen worden overigens in december door de gemeenteraad formeel vastgesteld in de zogenaamde grondprijsbrief. De indicatieve verkavelingstekening is te vinden op www.hardenberg.nl/marslanden.

Inschrijven voor een gemeentelijke kavel is mogelijk vanaf donderdag 5 oktober. De inschrijving start op het Woonevent Hardenberg dat tussen 16.00 en 20.00 uur in het gemeentehuis van Hardenberg plaatsvindt. De inschrijfformulieren zijn hier verkrijgbaar bij het Woonteam van de gemeente Hardenberg. Inschrijfformulieren zijn vanaf 6 oktober ook te vinden op www.hardenberg.nl/marslanden of verkrijgbaar in het gemeentehuis. De inschrijving sluit op donderdag 30 november om 12.00 uur. Dit betekent dat het inschrijfformulier op dat moment door het Woonteam ontvangen moet zijn.

Belangstellenden voor een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning schrijven zich als koppel (bouwer en medebouwer) in. Belangstellenden die geen medebouwer hebben gevonden, kunnen contact opnemen met het Woonteam zodat bouwers aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

De loting en toewijzing van de kavels vindt plaats op maandag 18 december om 19.00 uur in De Voorveghter, onder toeziend oog van een notaris. De inschrijvers kunnen tijdens deze avond op basis van loting een kavel kiezen en een optie nemen. Een optie op een kavel in Marslanden kost € 400,- en is vier maanden geldig. Deze termijn kan onder voorwaarden en tegen optiekosten verlengd worden. Meer informatie over de loting en de optieregeling is beschikbaar via www.hardenberg.nl/marslanden.

Marslanden is een ruim opgezette woonwijk in Hardenberg met woningen op royale kavels. Je woont er in een complete, eigentijdse en veelzijdige wijk. In de directe omgeving ligt veel groen & water. Je staat in no time midden in de natuur! De wijk heeft de nodige voorzieningen en winkels. Bovendien liggen het centrum van Hardenberg en de woonboulevard op loopafstand. In Marslanden is het prettig wonen. Spelende kinderen en vriendelijke inwoners geven je een dorps gevoel. Omzien naar elkaar is er heel gewoon. Je voelt je er al snel thuis! Meer informatie: www.thuisinmarslanden.nl

De gemeente, ontwikkelaars en bouwers presenteren hun aanbod in Marslanden en het centrum van Hardenberg op het Woonevent Hardenberg. Het Woonevent vindt plaats van 16.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Hardenberg (Stephanuspark 1, Hardenberg). De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Zie ook www.hardenberg.nl/woonevent.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn