NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

N34 bord met langsrijdende autoHARDENBERG - Ook in 2019 blijft de gemeente Hardenberg Veilig Verkeer Nederland - Hardenberg en ROV Oost-Overijssel ondersteunen om acties te organiseren voor een veilige deelname aan het verkeer. De activiteiten zijn gericht op bewustwording en gedrag van verkeersdeelnemers.

Bewust worden en blijven hoe mensen veilig aan het verkeer kunnen deelnemen is belangrijk. Voor onze jonge verkeersdeelnemers om te leren wat de verkeersregels zijn, voor tieners, wat de risico’s zijn van het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, voor volwassenen op rijden zonder invloed van alcohol en drugs en ouderen die fietsen op een elektrische fiets of een scootmobiel hebben.

Vrijwilligers zetten zich in voor verkeersveiligheid
Veel acties worden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland-Hardenberg. Acties zoals het verkeersexamen kunnen doorgaan door de inzet van veel vrijwilligers. Aan het verkeersexamen deden vorig jaar 670 leerlingen van 28 basisscholen deden hieraan mee. Ook de verkeersouders en verkeersbrigades zijn vrijwilligers die zorgen dat de kinderen veilig van en naar hun school kunnen gaan.

Per leeftijdscategorie meerdere activiteiten
Per leeftijdscategorie worden meerdere activiteiten georganiseerd om veiliger deel te kunnen nemen aan het verkeer. Kinderen op de basisschool krijgen onder andere verkeerslessen, theorie en praktijk. Bijna 1000 leerlingen hebben meegedaan aan het project Dode Hoek van VVN-Hardenberg en leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit De Krim, Schuinesloot, Slagharen en Lutten hebben geleerd om veiliger om te gaan met landbouwvoertuigen. Kinderen in de leeftijd van 12 – 16 jaar leerden vooral veel over fietsveiligheid, middelengebruik en afleiding door de mobiele telefoon. Dit door Fiets4safe en Veilig Uitgaan, Veilig Thuis waarbij de kinderen op een interactieve manier informatie gegeven wordt over de gevaren van drugsgebruik en gebruik van de smartphone in het verkeer. Het is de bedoeling dat ook 2019 ouderen gebruik kunnen maken van Scootmobieltraining en fietsveiligheidstraining.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn