NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekenHARDENBERG/DEDEMSVAART/GRAMSBERGEN - De bibliotheken in Dedemsvaart, Hardenberg en Gramsbergen organiseren een voorleeslunch voor ouderen.

Op vrijdag 6 oktober 2017, Nationale Ouderendag, vindt voor de vijfde keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Ook de bibliotheekvestigingen van Hardenberg, Gramsbergen en Dedemsvaart nemen van harte deel aan dit evenement en organiseert op 6 oktober diverse Voorleeslunches.

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Daarnaast zorgt het (voor)lezen van een verhaal ervoor dat je je verplaatst in de levens van de personages uit het verhaal. Door het lezen van verhalen over mensen met een leven dat heel anders is dan dat van jou, kun je je beter in diegene verplaatsen en meer begrip voor de ander krijgen.

De bibliotheken nodigen ouderen van harte uit om deel te nemen aan de Voorleeslunch. Om 11.00 uur bent u van harte welkom in één van de bibliotheekvestigingen. U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee, waarna o.a. schrijvers van het Schrijverscollectief gaan voorlezen uit een speciaal geschreven verhaal van Vonne van der Meer. Na het voorlezen is het tijd om samen gezellig te eten.

Opgave kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0523-270271. Graag opgeven uiterlijk donderdagochtend 5 oktober

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn