NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

hoogstamfruitbomen entenHARDENBERG - Hardenberg en omgeving heeft er zo’n 100 hoogstamfruitbomen bij.

Op zaterdagmiddag 2 maart werd bij natuuractiviteitencentrum De Koppel de jaarlijkse entmiddag gehouden. Pomoloog Marcel Tross was aanwezig om  meegebracht éénjarig enthout op een geschikte onderstam te enten.

De belangstelling was zo groot dat Tross uit Neede om 3 uur al door zijn onderstammen heen was. Zoveel belangstelling had hij in al die  jaren nog niet meegemaakt. Zo leuk om te zien dat mensen met een eenjarige loot aankomen uit een fruitboom die nog door opa is geplant en waarvan de appels, peren of pruimen zo lekker zijn. Zo gingen mensen weer naar huis met een oude appelsoort zoals Grafhorster Roem, Sterappel of een Reine Victoria pruim.

Fruitpersdag

Zaterdag 19 oktober aanstaande zijn fruitliefhebbers opnieuw welkom bij De Koppel, gelegen midden in het mooie Vechtdal. Dan wordt in samenwerking met de Hoogstambrigade, de snoeiploeg van het Landschap Overijssel, voor de eerste keer een fruitpersdag georganiseerd. Heb je appels, peren, druiven of kleinfruit uit je eigen boomgaard? Er staat op 19 oktober bij De Koppel een mobiele pers die ter plekke het fruit kan persen. Het sap wordt gepasteuriseerd in 5 liter kartonnen geleverd.

Luister Live

Nu en Straks

10:00-12:00
Kerk op Zondag
12:00-13:00
Gewijde Muziek
13:00-15:00
Non-Stop Zondagmiddag
15:00-16:00
Boeken met Michel (H)
16:00-17:00
Strictly Country

Luister onderweg met TuneIn