NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

fablabHARDENBERG - FabLab Hardenberg en Heuver Bandengroothandel slaan de handen ineen en organiseren samen een hackathon voor iedereen vanaf 15 jaar. Het doel van de hackathon is dat de deelnemers samen tot een resultaat komen door te programmeren en te bouwen in het FabLab.

De hackathon is voor iedereen die programmeren leuk vindt en wel van een uitdaging houdt. Alle deelnemers bedenken samen een vergaderplanningsysteem voor de vergaderruimtes van Heuver Bandengroothandel. Het doel is dat iedereen kan zien welke ruimte wanneer bezet is en ook online een ruimte kan reserveren. De deelnemers van de hackathon gaan samen bedenken hoe een dergelijk programma geprogrammeerd kan worden.

De hackathon vindt plaats op vrijdag 22 maart. Om 10.00 uur start de Hackathon bij Heuver Bandengroothandel waar de deelnemers een rondleiding krijgen door de organisatie en meer achtergrondinformatie over de opdracht krijgen. Vervolgens vertrekt iedereen naar het FabLab waar gezamenlijk aan de opdracht gewerkt wordt. Er wordt een systeem geprogrammeerd, verbinding gelegd tussen de software van Heuver en het reserveringssysteem en uiteindelijk worden de oplossingen aan Heuver gepresenteerd. De Hackathon eindigt om 22.00 uur. Voor eten en drinken wordt de gehele dag gezorgd en deelnemers kunnen zich gratis opgeven voor deze hackathon via www.fablabvechtdal.nl/agenda.

Heuver Bandengroothandel is een gerenommeerd bedrijf uit Hardenberg met meer dan 50 jaar ervaring en een enorm aanbod van A- en B-merken banden voor verschillende voertuigen. FabLab Hardenberg is een creatieve broedplaats, technische leerplaats en maakplaats in één gevestigd in het LOC+ Hardenberg.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn