NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

BALKBRUGKinderen van de Christelijke Basisschool Balkbrug en wethouder Gitta Luiten planten knotwilgen en struiken bij de nieuw waterberging De Omloop in Balkbrug tijdens de boomfeestdag op woensdag 13 maart 2019.  Vanaf 10.00 uur gaan 21 kinderen uit groep 6/7 aan de slag om de nieuwe waterberging groener te maken met de bomen en struiken.

De kinderen planten 17 bomen en 750 struiken en dragen daarmee bij aan een duurzamer wereld. Door het planten van bomen en struiken wordt een bijdrage geleverd aan de CO2-reductie. Ook leren de kinderen dat bomen en struiken bijdragen aan een betere leefomgeving, doordat groen onder andere een schuilplaats biedt aan dieren en insecten, de leefbaarheid van steden en dorpen vergroot, het (regen)water vasthoudt en het beschermt tegen bodemerosie.

Tijdens de Boomfeestdag horen de kinderen waarom bomen en struiken in een straat zo belangrijk zijn. Daarna gaan de kinderen en wethouder Gitta Luiten aan de slag om de knotwilgen en struiken te planten.Stichting Nationale Boomfeestdag heeft sinds eind 2018 een samenwerking met Operatie Steenbreek.

Beide organisaties zetten zich in om de leefomgeving groener te maken. Stichting Nationale Boomfeestdag doet dit al bijna zestig jaar door samen met kinderen bomen te planten. Operatie Steenbreek wil voor meer groen in steden en dorpen zorgen door stenen in tuinen en pleinen te vervangen door bloemen, struiken, bomen en/of gras.

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn