NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Brug de Meene foto GoogleMapsHOLTHONE - De vervanging van de bruggen De Meene gaat maandag 4 maart 2019 officieel van start.

De bruggen zijn naar verwachting eind september klaar voor gebruik. De starthandeling wordt verricht door Ria Broeze, bestuurder Waterschap Vechtstromen en wethouder Jan ten Kate van de gemeente Hardenberg

De Kieftbrug (De Haandrik) en de Beltmansbrug (Anerweerdweg) werden in april 2018 afgesloten vanwege de veiligheid van de bruggen. Na inspecties bleek dat de bruggen uit 1958 niet meer geschikt zijn voor gemotoriseerd verkeer. Als tijdelijke oplossing is ter plaatse van de Kieftebrug een noodbrug aangelegd en ter hoogte van de Beltmansbrug is een platenbaan aangelegd.

Samenwerking waterschap en gemeente
Waterschap Vechtstromen is nu nog eigenaar van de twee bruggen. Meteen na de constatering van de ernstige gebreken zijn het waterschap en de gemeente gaan samenwerken om de overlast van de sluiting van de bruggen te beperken en te onderzoeken welke maatregelen voor de toekomst getroffen konden worden, waarbij bereikbaarheid een belangrijk uitgangspunt was Het waterschap en de gemeente hebben daarbij ook de andere belanghebbenden nauw betrokken.

Overleg met omwonenden
Het Waterschap Vechtstromen en gemeente Hardenberg hebben in 2018 in overleg met experts en omwonenden naar een oplossing gezocht. Daarbij bleek dat de vervanging van de bruggen de beste oplossing is. De nieuwe bruggen zijn geschikt voor het huidige zware landbouwverkeer. Het ontwerp is vastgesteld in overleg met diverse partijen, waaronder de omwonenden.

Oplevering nieuwe bruggen
De nieuwe bruggen zijn naar verwachting eind september klaar. Door langere levertijden van betonproducten zoals brugliggers en fundatiepalen, neemt de bouw meer tijd in beslag. De langere levertijden hebben te maken met de huidige marktontwikkelingen in de betonsector. Na de oplevering wordt de gemeente Hardenberg eigenaar van de nieuwe bruggen.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-17:00
Non-Stop Vrijdagmiddag
17:00-18:00
DolFijn (H)
18:00-19:00
Vechtdal Politiek
19:00-20:00
Non-Stop Vrijdagavond

Luister onderweg met TuneIn