NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de gemeente Hardenberg hebben 24 scholen meegedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd, bedoeld voor leerlingen van groepen 7 en 8. Op 11, 12 en 13 februari vonden de gemeentelijke voorrondes plaats in het LOC+ Hardenberg en De Baron Dedemsvaart. Deze voorrondes zijn georganiseerd door de Bibliotheek in de gemeente Hardenberg.

Voor een grote zaal supporters hebben de schoolkampioenen om de beurt een zelfgekozen fragment uit een jeugdboek voorgelezen. Verschillende verhalen kwamen voorbij; levensechte gebeurtenissen van nu en vroeger, zoals de Tweede Wereldoorlog, spannende en fantasievolle verhalen.

Per ronde was er een driekoppige jury die het voorlezen beoordeelde. Daarbij werd er gelet op o.a. het stemgebruik, het overbrengen van de emoties in het verhaal en het contact met het publiek. Alle deelnemers deden dat heel goed en maakten het de jury erg moeilijk.

Uit de 3 rondes zijn vier winnaars voortgekomen: Fay van der Schaaf van De Langewieke in Dedemsvaart, Joran Bosma van De Morgenster in Hardenberg, Eva-Lynn Altena van De Wiekslag in Bruchterveld en Lynn Bosman van De Bron in De Krim.

Deze vier kampioenen gaan door naar de regionale ronde, die op woensdag 6 maart in Ommen plaatsvindt. Vervolgens zijn er dan nog de rondes op provinciaal en landelijk niveau. De Bibliotheek wenst alle kandidaten veel succes in de volgende ronde!

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn