NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Kruistocht in Spijkerbroek, een van de grootste klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur, is vanaf komend najaar opnieuw als musical te zien in de theaters, gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Met een nieuwe generatie jonge talenten op het podium is een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, die op 9 maart om 19.00 uur te zien is in Theater de Voorveghter in Hardenberg.Kruistocht in Spijkerbroek, een van de grootste klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur, is vanaf komend najaar opnieuw als musical te zien in de theaters, gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater. Met een nieuwe generatie jonge talenten op het podium is een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, die op 9 maart om 19.00 uur te zien is in Theater de Voorveghter in Hardenberg.

Het boek Kruistocht in Spijkerbroek, waarmee schrijfster Thea Beckman de Gouden Griffel won, staat al 45 jaar lang onafgebroken in de bestsellerlijsten voor Nederlandse kinderboeken. In 2008 bewerkte het Nationaal Jeugd Musical Theater (bekend van Oorlogswinter de musical, De Tovenaar van Oz en Peter Pan: Het echte verhaal) dit boek tot een avontuurlijke familiemusical die zo succesvol was, dat een nieuwe versie precies 10 jaar later niet uit kon blijven.

In de nieuwe versie van Kruistocht in Spijkerbroek wordt de hoofdrol Dolf gespeeld door Rein van Duivenboden, bekend van MainStreet, Hart Beat en de Spa. Rein en verschillende andere bekende acteurs staan op het podium met iedere voorstelling 60 kinderen van het Nationaal Jeugd Musical Theater. De musical Kruistocht in Spijkerbroek is geschreven door Marc Veerkamp, met liedteksten van Allard Blom, muziek van Jeroen Sleyfer en regie van Mark van Haasteren.

Het verhaal van Kruistocht in Spijkerbroek
De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn