NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - In de week van de Internationale Vrouwendag organiseert de Bibliotheek drie creatieve workshops in de Bibliotheken van Dedemsvaart en Hardenberg. Iedereen kan zijn of haar heldin verbeelden of opschrijven tijdens de workshops. De kunstwerken kunnen tijdens de Nationale Boekenweek van 23 – 31 maart worden geëxposeerd in de Bibliotheek Hardenberg.  

Het thema van de Internationale Vrouwendag op 8 maart is heldinnen. In de week voorafgaande aan deze dag organiseert de Bibliotheek drie creatieve workshops: een schilder-, teken-  en schrijfworkshop. Tijdens de workshops kan jong en oud zijn of haar eigen heldin verbeelden of beschrijven. Hoe ziet een heldin eruit of hoe wordt zij beschreven? Dat is voor iedereen persoonlijk. Tijdens de workshops krijgen deelnemers de kans dit naar eigen creativiteit te doen.

Tekenworkshop
Op 4 maart vindt er een tekenworkshop plaats in Bibliotheek Hardenberg. In samenwerking met Rianne Leemhuis van Tekenthuis kunnen deelnemers hun eigen heldin in beeld brengen met mixed media (verschillende materialen).

Schilderworkshop
Op 6 maart organiseren we in Bibliotheek Dedemsvaart een schilderworkshop in samenwerking met Mijnske Veldhuizen van Mourik van Atelier de Potstal. Tijdens deze workshop brengen deelnemers een ode aan hun heldin door een collagetechniek samen tekenen en/of schilderen toe te passen.

Schrijfworkshop
Op 7 maart kunnen geïnteresseerden aan de slag in de Bibliotheek Hardenberg in een Schrijfworkshop o.l.v. Janko Ekkel van Boekwriter4all. Hoe beschrijf je het beste een heldin in een verhaal. Dat leer je tijdens deze workshops.

Expositie in Bibliotheek Hardenberg
De werken die worden gemaakt in deze workshops kunnen worden geëxposeerd in de Bibliotheek tijdens de Nationale Boekenweek die van 23-31 maart plaatsvindt. Het thema hiervan is ‘De Moeder, De Vrouw’. Daarnaast kan iedereen die wil meedoen aan deze expositie werken aanleveren t/m 23 maart. Dit kan met al bestaande werken zijn die passen bij de thema’s: heldinnen en De Moeder De Vrouw of nieuwe werken die de komende tijd worden gemaakt. We hopen met een schitterende mix aan verschillende werken een mooie expositie neer te zetten tijdens de Boekenweek.

Meer informatie
De workshops worden ’s avonds gegeven. Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij naar de website www.bibliotheekhardenberg.nl

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn