NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

De KoppelHARDENBERG - Op zaterdagavond 23 februari 2019 organiseert Voedselbosbouw Nederland, in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel, een open informatie avond over voedselbossen in Hardenberg.

De info-avond is bedoeld voor iedereen die een beter beeld wil krijgen van wat voedselbossen zijn, welke principes erachter zitten en welke mogelijkheden je in de praktijk kunt creƫren - solo, of samen met anderen. De avond wordt verzorgd door pionier Fransjan de Waard, in het kader van het programma School voor Voedselbosbouw Overijssel. De avond wordt gehouden bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Verzoening natuur & landbouw
Natuur en landbouw zijn twee verschillende werelden geworden, maar in een voedselbos verzoenen we die weer met elkaar. We ontwerpen het namelijk als een levend systeem met een hoge diversiteit aan bomen en struiken waarvan we voedsel kunnen oogsten zoals fruit en noten, maar ook zaden, bloemen, bladeren, scheuten en paddenstoelen. Daarnaast bouwt een voedselbos een blijvend gezonde bodem op, die als een spons veel water opneemt en afstaat. Ook vangt een voedselbos veel fijnstof op, en legt het CO2 duurzaam vast in biomassa. Bovendien biedt het volop mogelijkheden voor educatie en natuurbeleving.

Tijdens de info-avond is er recente informatie over het komende cursusaanbod beschikbaar. Je kunt de ontwikkelingen ook volgen via www.voedselbosbouw.org/cursusaanbod en www.natuurenmilieuoverijssel.nl/voedselbossen. Voor wie zich hierna verder in voedselbossen wil verdiepen, is er een 8-daagse ontwerpcursus die in maart 2019 van start gaat.

Locatie en aanmelding:
Natuuractiviteitencentrum de Koppel, Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via deze link.

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Brinkys Luchtige Lunch
14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-18:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio

Luister onderweg met TuneIn