NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Maandag 4 februari is het Wereld Kanker Dag. Op deze dag gaat Saxenburgh haar oncologische patiënten en hun bezoek verwennen met een gezonde smoothie.

Tussen 14.00 en 20.00 uur gaan medewerkers - waaronder artsen en verpleegkundigen - samen smoothies maken met behulp van vier speciale fietsen. Om 14.00 uur doen internist-oncologen Ruud Blankenburgh en Susan Kemme letterlijk de aftrap voor de actie in de centrale hal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Wie mee wil helpen de oncologiepatiënten te verwennen is van harte welkom om ook een smoothie te komen fietsen of kopen.

De uitdaging is om 500 smoothies bij elkaar te fietsen. “Oncologiepatiënten en hun naasten zitten in een onzekere en spannende tijd van hun leven. Op Wereld Kanker Dag staan wij hier even extra bij stil. Wij gunnen onze patiënten een klein verwenmoment en bieden daarom graag een smaakvolle en gezonde smoothie aan”, aldus Fons Gosewisch, teammanager van de oncologieafdeling van het Hardenbergse ziekenhuis.  

Stichting Vrienden
Saxenburgh roept inwoners van de regio op om mee te fietsen voor de oncologiepatiënten. Dit kan op 4 februari tussen 14.00 en 20.00 uur in de centrale hal en polikliniek van het ziekenhuis in Hardenberg.

De smoothie-actie is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden. De bij elkaar gefietste smoothies worden verkocht. De opbrengst van de smoothies is voor de Stichting Vrienden van de Saxenburgh, die op haar beurt dit geld weer beschikbaar stelt aan de oncologiepatiënten. De opbrengst komt via deze stichting ten goede aan de verbetering van voedingsinformatie voor oncologiepatiënten.

Voor de actie geldt: “Op is op, maar geld doneren kan altijd,” laat de organisatie weten. 

De aftrap van de verwenactie is 4 februari om 14.00 uur in de centrale hal van het ziekenhuis door de medisch specialisten Ruud Blankenburgh en Susan Kemme. 

Gosewisch: “Hoe meer fietsers, hoe meer smoothies, hoe meer patiënten wij blij kunnen maken. Want wij zorgen niet alleen goed voor onze patiënten, wij verwennen hen ook graag, samen met u!”

Luister Live

Nu en Straks

14:00-15:00
Non-Stop Maandagmiddag
15:00-18:00
Schijven voor Bedrijven (H)
18:00-20:00
Non-Stop Maandagavond
19:00-20:00
Duna
20:00-22:00
De Stamtafel

Luister onderweg met TuneIn