NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

prijswinnaars naamgeving Vlierhuis 08012019OMMEN - De woongroepen en het wijksteunpunt van Saxenburgh Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen hebben voortaan een streekeigen naam. De winnende namen en prijswinnaars werden dinsdag 8 januari bekendgemaakt tijdens de feestelijke kick-off van het project ‘Levensverhaal Centraal’ in het zorgcentrum. Hier wonen ouderen met geheugenproblematiek.

In een vol en warm wijksteunpunt van ’t Vlierhuis in Ommen hoorden familie, medewerkers en genodigden hoe Saxenburgh het contact tussen cliënt en zorgverlener verder wil verbeteren. Door te leren hoe zij betekenis kunnen geven aan het levensverhaal van een bewoner met geheugenproblemen en dit gestructureerd aan te pakken, beogen zij om de  bewoners een zo plezierig mogelijk leven te geven. Niet alleen in ’t Vlierhuis, maar op termijn binnen de gehele Saxenburgh ouderenzorg.

Respectvol
De trainingen zijn ontwikkeld door het lectoraat Theologie en Levensbeschouwing van Hogeschool Windesheim en worden verzorgd door Dr. André Mulder, als lector hieraan verbonden. De cursisten leren vooral om op een respectvolle manier door te vragen. Dit geeft hen inzicht in wat een feit uit het levensverhaal voor de cliënt betekent, zonder daar zelf een eigen invulling aan te geven. Hierdoor leren zij de cliënt beter kennen en te begrijpen en daardoor ook beter om te gaan met zijn of haar gedrag. “Dat doet wat met jou en de bewoner. Het maakt je werk leuker en de kwaliteit van leven voor de bewoner beter”, aldus Alien Bril, één van cursisten en kartrekkers van het project binnen ’t Vlierhuis.

Prijsvraag
In het licht van betekenis geven aan het levensverhaal van de cliënten past het volgens locatiemanager Alien Tuinman beter om de zeven woongroepen en het wijksteunpunt voortaan aan te duiden met een naam uit de regio. Hiervoor was een prijsvraag uitgeschreven. Tijdens de kick-off werden de prijswinnaars en namen bekend gemaakt.

De woongroepen krijgen de volgende namen: Arriën (A), De Buuntevlakte (B), Steile Oever (C), De Dante (D), Emsland (E), De Faanke (F) en Groote Esch (G). Bedenkster is Janine Mijnders, werkzaam als psycholoog in Saxenburgh.

Als bewoners en buurtbewoners het wijksteunpunt bezoeken, dan gaan zij voortaan naar ’t Ommerbos. Twee families kwamen op deze naam, te weten de heer en mevrouw Horsman en mevrouw Snippe. Voor de prijswinnaars was er een bloemetje en attentie.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn