NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Van 23 januari t/m 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen te stimuleren. In het kader daarvan organiseert de Bibliotheek twee voorleesfeesten.

 

boekenHARDENBERG - Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, maar vooral het bezorgt kinderen heel veel plezier. Daarom organiseert de Bibliotheek twee gezellige Voorleesfeesten.

Tijdens de Voorleesfeesten kunnen kinderen van 0-4 jaar samen met hun (groot/gast)ouders komen luisteren naar het verhaal van de kater Harry: “Een huis voor Harry”, het prentenboek van het jaar dat werd geschreven door Leo Timmers. Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis. Naast het voorlezen gaan we ook nog samen zingen en spelletjes spelen.

Op woensdag 23 januari vind het eerste Voorleesfeest plaats in de Bibliotheek Gramsbergen van 10.00 – 11.00 uur. Op woensdag 30 januari het tweede Voorleesfeest in Wijkgebouw Norden Hazebos in Hardenberg Heemse van 10.00 – 11.00 uur. Beide Voorleesfeesten zijn gratis toegankelijk.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn