NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - Café De Buurman heeft vandaag een officiële waarschuwing gekregen van burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg. Het café mag op zondag 23 december om 0.00 uur de deuren weer openen voor publiek.

In de nacht van 15 op 16 december hebben gemeente, Openbare Ministerie en politie een gezamenlijke controle gehouden in café De Buurman in Hardenberg. Op basis van de informatie uit eerdere politierapportages en de situatie zoals die tijdens de controle is aangetroffen, besloot de burgemeester van Hardenberg zondagnacht om het café per direct voor de duur van een week te sluiten.

In de afgelopen week heeft de burgemeester kennisgenomen van de officiële politierapportage met daarin de bevindingen van de controle. Uit deze rapportage blijkt onder andere dat de aangetroffen handelshoeveelheid drugs inderdaad harddrugs betreft. Daarnaast heeft de burgemeester afgelopen week een gesprek gevoerd met de exploitanten van het café over de situatie.

Alles afwegende heeft de burgemeester besloten de exploitanten van het café een officiële waarschuwing te geven met het oog op toepassing van zijn bevoegdheid op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Daarnaast dienen de exploitanten op korte termijn maatregelen te nemen om drugshandel in het café te voorkomen. Te denken valt dan aan (camera)beveiliging. Gemeente en politie gaan hierover met de exploitanten in gesprek. Het café mag op 23 december om 0.00 uur de deuren weer openen voor publiek. 

Luister Live

Nu en Straks

12:00-14:00
Brinkys Luchtige Lunch
14:00-16:00
Music Memories (H)
16:00-18:00
De Stamtafel (H)
17:00-18:00
Non-Stop Dinsdagavond
19:00-21:00
Dutch Blues Radio

Luister onderweg met TuneIn