NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

boekenHARDENBERG - Bibliotheek Hardenberg en Bibliotheek Dedemsvaart zijn in 2018 gestart met het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Een voorleesuurtje voor kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders waarbij voorleesplezier en gezelligheid voorop staan.

In 2019 gaan de Bibliotheken door met het organiseren van deze bijeenkomsten. Tijdens het Boekstartcafé: Voorleesuurtje is er aandacht voor het kiezen van boeken, wordt er voorgelezen aan de kinderen, is er aandacht voor het voorlezen aan kinderen en ouders kunnen onderling ervaringen delen.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op de woensdag in Bibliotheek Hardenberg op de volgende data:  9 januari, 20 februari, 3 april, 15 mei, 26 juni en op de donderdag in Bibliotheek Dedemsvaart op de volgende data: 10 januari, 21 februari, 4 april, 16 mei, 27 juni. De bijeenkomsten zijn van 10.00 – 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. We zien graag de kinderen met ouders op de eerstvolgende bijeenkomsten op 9 en 10 januari.

Boekstart is een landelijk project, dat kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. De Bibliotheek wil ouders

Luister Live

Luister onderweg met TuneIn