NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

MarslandenHARDENBERG - De Hardenbergse wijk Marslanden wordt uitgebreid met woningen in het duurdere segment.

Ter hoogte van buurtschap Collendoorn is in het gebied Havezate Es ruimte voor circa 90 vrijstaande woningen op ruime kavels. Het plan houdt rekening met het bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische karakter van dit gebied. Het voorontwerp van het bestemmingsplan voor dit gebied ligt vanaf 19 december 2018 ter inzage. Op 9 januari 2019 vindt een inloopbijeenkomst plaats over het plan.

De komende jaren is er veel behoefte aan nieuwe woningen in Hardenberg. Vooral de vraag naar vrijstaande woningen neemt toe, ook in het duurdere segment. De gemeente speelt daarop in met de uitbreiding van de wijk Marslanden met deelgebied Havezate Es.

Het deelgebied Havezate Es ligt ten oosten van de buurtschap Collendoorn en aan de zuidkant van de Havezateweg. In het gebied is ruimte voor ongeveer vrijstaande woningen op ruime kavels. De grootte van de kavels varieert van 600 tot 3500 vierkante meter. De kavels worden door de gemeente uitgegeven. Toekomstige bewoners van Havezate Es kunnen hier het huis van hun dromen ontwerpen en bouwen.


Landelijke omgeving
Het plan houdt rekening met het bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische karakter van het gebied. Deelgebied Havezate Es krijgt het karakter van een zelfstandig buurtschap. Bomen, lanenstructuren en hoogteverschillen blijven behouden. Het centrale hoger gelegen deel van de es blijft onbebouwd. De woningen in Havezate Es worden volgens het plan aan de randen van de es gebouwd. De woningbouw aan de noord- en oostrand sluit vooral aan op de landelijke omgeving. De woningen worden hier afgewisseld met open en onbebouwde gedeelten.

De woningbouw aan de zuidrand van Havezate Es sluit meer aan bij de rest van Marslanden. Hier staan de woningen iets dichter op elkaar. In z’n algemeenheid is de bedoeling dat de woningen in Havezate Es goed passen in de landelijke omgeving, met een boerderijachtig of landhuiskarakter. 

Inloopbijeenkomst
Om de bouw van woningen in Havezate Es mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 19 december 2018 ter inzage. Op woensdag 9 januari 2019 vindt een inloopbijeenkomst plaats over het plan. Belangstellenden zijn welkom tussen 17.00 en 19.00 uur in gebouw De Matrix aan de Erve Odinck in Hardenberg.

Welkom thuis in Marslanden
Bij de uitbreiding van Marslanden werkt de gemeente nauw samen met Roosdom Tijhuis.

De woonwijk Marslanden ligt ten noorden van de stad Hardenberg, vlakbij het centrum. In de wijk zijn de afgelopen jaren al circa 1.200 woningen gebouwd. De wijk heeft goede voorzieningen zoals een winkelcentrum en scholen. Om te zorgen dat er voldoende nieuwe woningen zijn voor verschillende doelgroepen, wordt de wijk Marslanden richting het noorden uitgebreid.

Dit jaar startte de uitbreiding van de Hardenbergse wijk Marslanden in deelgebied De Cirkel. Hier wordt momenteel volop gebouwd door particulieren en ontwikkelaars.

Luister Live

Nu en Straks

14:00-18:00
Sportradio
18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
23:00-23:59
Non-Stop Zaterdagnacht

Luister onderweg met TuneIn