NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

stepping stones met canta libreHARDENBERG/OMMEN - In het bostheater te Ommen vindt op zondagmiddag 24 september om 15.00 uur een uniek concert plaats.

“Canta Libre” geeft daar een uitvoering in samenwerking met de “Stepping Stones”.

“Canta Libre” is een popkoor uit Hardenberg en bij velen bekend. Maar wie zijn de “Stepping Stones”? Welnu, dat is een gelegenheidsband, bestaande uit vier boswachters uit onze regio. In hun schaarse vrije tijd maken deze drie heren en één dame niet onverdienstelijk muziek. Onlangs heeft deze band samen met “Cante Libre” gerepeteerd wat resulteert in een gezellig en uniek muzikaal gebeuren.

Beslist de moeite waard om de gang naar het bostheater te maken. Een gezellige invulling van zondagmiddag 24 september is gegarandeerd!

U vindt het bostheater aan de Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen.

vrijwilligersgroep SaxenburghHARDENBERG - Met een buffet en voorstelling in theater De Voorveghter in Hardenberg bedankte de Saxenburgh Groep dinsdag 12 september al haar vrijwilligers voor hun belangeloze inzet voor de patiënten in het ziekenhuis en cliënten in de ouderen- en revalidatiezorg.

Binnen de Saxenburgh Groep zijn maar liefst 800 vrijwilligers actief. Hieronder is een grote schare trouwe vrijwilligers. Zij werden tijdens het jaarlijkse evenement extra in het zonnetje gezet. Achttien dames en één heer zijn al twaalf en half jaar actief binnen de zorgorganisatie, negen dames maar liefst 25 jaar.

Scholten & WestermanDe dames Scholten en Westerman spannen echter de kroon. Zij doen al 40 jaar vrijwilligerswerk in Zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen, onderdeel van de Saxenburgh Groep. De dames blijven er bescheiden onder. “Ach dat doe je gewoon.”

Henri Janssen en Refik Kaplan van de Raad van Bestuur en Joris de Jong, manager ouderenzorg spraken hun dank en waardering uit aan allen en overhandigden de jubilarissen bijbehorend certificaat, bloemen en cadeaubon.

De Saxenburgh Groep kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, zie: www.saxenburgh.nl

AZC Hardenberg 1HARDENBERG - Veel asielzoekerscentra, waaronder het azc in Hardenberg, openen op zaterdag 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc.

Deze landelijke open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Vorig jaar trok de open azc dag ruim 40.000 bezoekers.

De organisaties nodigt belangstellenden graag uit om op 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur langs te komen bij een of meerdere deelnemende azc’s om een indruk te krijgen van de activiteiten en de werkzaamheden op een locatie en om kennis te maken met de bewoners. In Overijssel doen azc Hardenberg, azc Almelo, azc Schalkhaar en de amv-opvang in Deventer mee aan de open azc dag. Azc Schalkhaar viert tegelijkertijd haar 25-jarig jubileum als opvanglocatie. Azc Azelo doet ivm de sluiting van de locatie niet mee. In verband met beperkte parkeerruimte op sommige locaties, wordt aangeraden indien mogelijk op de fiets te komen.

Op de locaties worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners en het leven op een azc. Ontmoeting staat hierbij centraal. In het ontmoetingscafé is de mogelijkheid met elkaar in gesprek te gaan en zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst.

Op de www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de landelijke Open azc dag. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van al het nieuws en de activiteiten rondom de open dag kunnen zich via de website hiervoor aanmelden. Ook is er op de website een overzicht beschikbaar van de deelnemende opvanglocaties en de programma’s.

09 13 MKB WillekeAlbertiHARDENBERG - Meezingen en inhaken op de muziek van Willeke Alberti. Een grote schare bewoners van de zorgcentra De Meander, De Schoutenhof en Oostloorn in Hardenberg, behorend tot de Saxenburgh Groep, genoot dinsdag 12 september met volle teugen van het concert van de zangeres van het levenslied.

In het wijksteunpunt van Zorgcentrum Oostloorn was het een vrolijke boel en een feest van herkenning. De zangeres begaf zich na afloop van haar optreden onder de mensen in de zaal voor een meet en greet. Daarmee toverde ze een nog bredere lach op de gezichten van haar fans van weleer.

De bewoners kregen het concert cadeau van de zoon van een cliënt van De Meander, de kleinschalige psychogeriatrische woonvorm in het centrum van Hardenberg en onderdeel van woonservicezone Marsch Kruserbrink. De Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep deed een duit in het zakje door de versnaperingen voor en na het concert voor haar rekening te nemen.

“Wat fijn om te zien dat onze bewoners zo hebben genoten van deze geweldige middag. Wij danken iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt”, aldus een zeer tevreden Talitha Breukelman, coördinator van wijksteunpunt Marsch Kruserbrink.

DEN VELDE - Verkeer met een gewicht van meer dan 5 ton mag vanaf heden niet meer over de brug Lambertsdijk. Er geldt een omleiding 

De brug Lambertsdijk is de verbinding over het water van de Randwaterleiding tussen de Zwolseweg en de Lambertsdijk in Den Velde. Met ingang van woensdag 13 september 2017 is het niet toegestaan om met voertuigen en voertuigcombinaties die zwaarder zijn dan 5 ton over de brug te rijden.

Alle civiele kunstwerken (bruggen, tunnels e.d.) zijn recent door de gemeente geïnspecteerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de betonnen landhoofden en dek van deze brug beschadigd zijn. Om de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren is daarom een beperking in het gebruik van de brug ingesteld.

De beperkingen die voor deze brug gelden zijn: gewicht maximaal 5,0 ton; vracht- en landbouwverkeer niet toegestaan. Deze beperkingen zijn voor een tijdelijke periode ingesteld. De maatregelen die nodig zijn om de verbinding weer geschikt te maken voor zware voertuigen worden nu onderzocht.

Het zware wegverkeer kan omrijden over de Veldingerveldweg om vervolgens over de Zwolseweg v.v. de weg te vervolgen. Met borden wordt aangegeven dat voertuigen zwaarder dan 5 ton geen gebruik van de brug mogen maken. De brug Lambertsdijk is wel gewoon toegankelijk voor (brom)fietsers, voetgangers, motoren en personenauto’s. De direct omwonenden en bedrijven zijn op de hoogte gesteld van de maatregelen.

Luister Live

Nu en Straks

00:00-14:59
Non-stop
15:00-17:59
Schijven voor Bedrijven
18:00-18:59
NOOS Magazine (H)
19:00-21:59
Non-stop
22:00-22:59
Verhalen voor de Nacht (h)

Luister onderweg met TuneIn

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

NOOS op Twitter