NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

ambulance - foto: Edwin L. WesterhoffHARDENBERG - Op 14 januari 2019 ontvingen Jaco van den Hoek en Germ Immink, beiden kinderarts en werkzaam op de kinderafdeling van het ziekenhuis van Saxenburgh in Hardenberg, honderden ambulanceberen.

Deze knuffelberen zijn een schenking van de Ronde Tafel Hardenberg (Tafel 79). De beren worden ingezet als troostmiddel voor kinderen die onverwachts een nare ervaring hebben, zoals een opname in het ziekenhuis.

Kinderen die per ambulance het ziekenhuis worden binnengebracht, hebben vaak in deze ambulance al een soortgelijke beer ontvangen. Dankzij de knuffelberen van de Ronde Tafel Hardenberg kan nu ook het leed verzacht worden van kinderen die op een andere manier voor opname komen in het ziekenhuis van Saxenburgh.

Met de schenking van de knuffelberen wordt niet alleen het leed van de jonge patiënten verzacht. Ook het ‘leed’ van kinderartsen Jaco van den Hoek en Germ Immink wordt verzacht. Zij zagen met lede ogen aan dat ze niet alle jonge patiënten de troost van een knuffelbeer konden bieden. Nu dus wel. Beide kinderartsen zijn dolblij met deze schenking voor hun patiënten.

HARDENBERGVitaal Vechtdal organiseert op maandag 21 januari 2019 opnieuw de cursus ‘Ik Stop Ermee’. Voor deze stoppen met roken-cursus hebben zich inmiddels ruim 160 deelnemers gemeld. De cursus vindt plaats in LOC+, Parkweg 1a7, Hardenberg en start om 18:00 uur.

De cursus is bedoeld voor alle rokende inwoners en werknemers in het Vechtdal, ook voor alle gelegenheids- en nietverslaafde rokers én sigaren- en pijprokers. De cursus (inclusief korte rookpauze) is eenmalig en duurt ongeveer vier uur, waarin de deelnemer leert hoe je kunt stoppen zonder gewichtstoename, trucjes of hulpmiddelen.

Alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld, waardoor het stoppen erg gemakkelijk wordt gemaakt. Je hebt niets te verliezen en veel te winnen. De cursus is gratis voor inwoners in het Vechtdal. U kunt zich aanmelden op: www.vitaalvechtdal.nl/aanmelden

ZWOLLE – Wie overweegt een mbo-opleiding te volgen is van harte welkom op het Open Huis bij mbo Menso Alting.

Mbo Menso Alting Zwolle is een kleinschalige christelijke school met circa negenhonderd studenten. Op 24 en 25 januari 2019 van 16:30-20:30 uur staan de deuren aan Fuchsiastraat 1 te Zwolle open voor geïnteresseerden in Zorg & Welzijn, Dienstverlening, Onderwijs & Opvoeding, Handel & Commercie en Office & Management.

Studenten, docenten en coaches van Menso Alting vertellen over de school en de opleidingen die Menso Alting aanbiedt tijdens het Open Huis. Op het Open Huis krijgen de bezoekers een rondleiding en is er gelegenheid om vragen te stellen. Zo krijgen toekomstige studenten een goed en eerlijk beeld over studeren bij Menso Alting.

Ambitieus, Betrokken en Confronterend
Persoonlijk contact staat centraal: docenten kennen hun studenten en zijn betrokken. Vanuit een christelijke levensvisie worden studenten gestimuleerd om te ontdekken wie ze zijn en op welke manier ze van betekenis kunnen zijn voor de maatschappij. Kernwoorden hierbij zijn: Ambitieus, Betrokken en Confronterend.

Opleidingen
Menso Alting biedt opleidingen aan binnen de sectoren Zorg & Welzijn, Dienstverlening, Onderwijs & Opvoeding, Handel & Commercie en Office & Management. De meeste opleidingen worden gevolgd via de beroep opleidende leerweg (BOL). De student gaat dan dagelijks naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Voor enkele opleidingen kunnen studenten de beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) volgen. Nieuw is de combinatie bij Zorg om 2 diploma’s in 3 jaar te halen.

Meer informatie
Wie het Open Huis wil bezoeken mag zich aanmelden via mensoaltingzwolle.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de school, de verschillende opleidingen en de meeloopdagen. Studenten kunnen dan een dagdeel meelopen met de opleiding van hun keuze om zich te oriënteren op de opleiding van zijn of haar keus.

 

REGIO - Iedereen die interesse heeft in een (vervolg)studie kan zich op donderdag 24 januari op alle locaties en op vrijdag 25 januari alleen op de locaties in Zwolle,  laten informeren over Landstede MBO. 

Bezoekers van het Open Huis vinden er informatie over alle mbo-opleidingen. Docenten, coaches en studenten staan klaar om vragen te beantwoorden, hun ervaringen te delen en de bezoekers rond te leiden.

Locaties Landstede MBO
De volgende locaties zijn op donderdag 24 januari van 16.30 tot 20.30 uur geopend:

Harderwijk

- Westeinde 33, Mecklenburglaan 3, de Sypel 2 en Parkweg 4b (De Sypel)

Lelystad

- Het Ravelijn 1

Raalte

- Zwolsestraat 63a

De sublocatie Dronten, het Perron aan de Arend 4 is op donderdag 24 januari van 15.00 – 18.00 uur geopend. 

De locaties in Zwolle zijn op donderdag 24 januari en op vrijdag 25 januari van 16.30 tot 20.30 uur geopend:

- Assendorperdijk 31 (ingang Ten Oeverstraat), Assendorperdijk 55, Dokterspad 2, Fuchsiastraat 1, Rechterland 1 en Stadionplein 12

Meer informatie
Wie het Open Huis wil bezoeken en meer wil weten over de opleidingen, locaties en het Open Huis, vindt meer informatie op www.landstedembo.nl. Hier kunnen bezoekers zich ook aanmelden. Voor informatie of een afspraak met onze studieloopbaanadviseurs is er het gratis infonummer: 0800-0245666 (tijdens kantooruren).

HARDENBERG / OMMEN - Steunpunt Mantelzorg heeft voor inwoners van de gemeentes Ommen, Hardenberg en Staphorst, een avond georganiseerd voor mensen met autisme en hun partners.

Deze avond is op 5 februari van 19:30 – 21:30 ( inloop vanaf 19:00 uur) aan de van Reeuwijkstraat 48 in Ommen.

De avond zal beginnen met het bekijken van een film over autisme binnen een relatie.

Nadien kunnen er vragen gesteld worden aan Jolanda en Peter, mensen die al meer dan 30 jaar samen zijn en veel kunnen vertellen uit eigen ervaring.

Als u deze avond bij wilt wonen dan kunt u zich aanmelden voor voor 29 januari via 06-30732933 of via de email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vragen aan Jolanda of Peter kunnen hier naartoe.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn