NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

Omroep NOOS presenteert elke woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur live een feestje voor en door de cliënten met een beperking oa van de Baalderborg Groep.

Maar door de situatie rondom het Coronavirus gelden er beperkingen waardoor alles anders is.
En om toch weer eens een feestje te bouwen is woensdag 3 juni 2020 een speciale dag!
 
3 juni 2020 is Dolfijn! Dag!!!
Van 10.00 uur tot 17.00 uur is Dolfijn! live in de lucht. 
Deze dag:
 
⦁ Kun je verzoekjes aanvragen en eventueel live meepraten tijdens de uitzending (via 0523-760788 of mail ⦁ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
⦁ Bellen we met onze teamleden;
⦁ Zijn we hopelijk ook live te volgen via de webcam;
⦁ Hebben we live contact met verschillende leuke gasten
 
Kortom, een live-uitzending vol met verrassingen!
 
De uitzending is te beluisteren op kabelfrequentie 104.1 en FM 107.2. Daarnaast ook via de livestream (www.omroepnoos.nl)
 
dolfijn
 

LET OP!!!

Dedemsvaart, 26 maart 2020

Betreft: Maatregelen Corona virus

Geachte patiënt,
De drie huisartsenpraktijken in Dedemsvaart en Balkbrug werken nauw samen. Op dit moment doen we met elkaar ons uiterste best om het Corona virus het hoofd te bieden. Een uitdaging die ons allemaal aangaat! Juist in deze tijd is het belangrijk om samen te werken.

Wat betekent dit voor u?
De huisartsenpraktijken in Dedemsvaart en Balkbrug zijn alleen voor spoedgevallen geopend. Alleen wanneer u van te voren telefonisch een afspraak heeft gemaakt via de praktijkassistente kunt u op de huisartsenpraktijk terecht. Om de zorgverlening voor patiënten en zorgverleners zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben we de zorg over de drie praktijken in Dedemsvaart en Balkbrug verdeeld.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Wanneer u met spoed zorg nodig heeft neemt u telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer van uw eigen huisartsenpraktijk. Wanneer de assistente aangeeft dat u op het spreekuur gezien moet worden, zal zij u vertellen op welke huisartsenpraktijk u wordt verwacht en op welk tijdstip u daar aanwezig moet zijn. Het kan dus zijn dat u naar een andere huisartsenpraktijk gaat dan normaal gesproken. Dit wordt duidelijk aan u uitgelegd.

Wij vertrouwen op uw begrip voor deze maatregelen.

Met vriendelijke groet,
Uw huisarts

     Coronavirus                 Nieuws over het Coronavirus

Zoals ongetwijfeld iedereen inmiddels weet heerst het Coronavirus ook in Nederland.

Daarbij concentreert het zich niet (meer) tot de zuidelijke helft van ons land maar komen inmiddels meldingen over besmetting en doden als gevolg van het virus uit heel Nederland.

Ook de regio Noord Oost Overijssel wordt getroffen door het virus.

De gemeente Hardenberg heeft op haar website www.gemeentehardenberg.nl een aantal maatregelen bekend gemaakt die zij heeft genomen.

Omroep NOOS bekijkt of zij haar programmering moet aanpassen en zal regelmatig op haar website www.vechtdalbreed.nl, facebookpagina (https://www.facebook.com/NOOSfm/) en op de kabelkrant blijven berichten over de ontwikkelingen rondom het virus.

Zojuist is bekend geworden dat:

  • vanaf morgen (16 maart 2020) sluiten horeca, kinderopvangcentra, sportclubs;
  • vanaf morgen (16 maart 2020) zijn alle scholen gesloten;

 

Maandag 16 maart 2020 spreekt de minister-president Mark Rutte om 19.00 uur het land toe.

 

Bovenal geldt: vermijd onnodig risico en houd rekening met ouderen en zwakkeren!

Persconferentie Coronavirus CoevordenCOEVORDEN - Coronavirus geconstateerd bij inwoner uit gemeente Coevorden. 

Zojuist heeft het RIVM bekend gemaakt dat bij een persoon uit de gemeente Coevorden het coronavirus is geconstateerd. Het gaat hierbij om een man van middelbare leeftijd, die 3 dagen carnaval had gevierd in Tilburg. Het is nog onbekend of hij daar de besmetting heeft opgelopen. De patiënt en partner zitten thuis in isolatie en hebben geen inwonende kinderen. De komende periode wordt de partner gemonitord. Dit houdt in dat ze twee keer per dag de temperatuur meten en dit doorgeven aan de GGD. Daarnaast moeten ze zich melden bij het optreden van klachten. 

Om 17:15 uur vond er vanuit het gemeentehuis in Coevorden een persconferentie plaats. Burgemeester Bert Bouwmeester; 'Het advies is om het leven te leven zoals we dat hier in Drenthe gewend zijn, we blijven in de gaten houden wat er gebeurd en kunnen heel snel acteren. We hebben het snel in het zicht, er is geen vergroot risico. Mocht dat naar voren komen, melden we ons zo snel mogelijk'. Ook gaf Bouwmeester aan contact te hebben gehad met de omliggende buurtgemeente in Duitsland, die een andere organisatiegraad kent, om te informeren over het virus; 'We hopen het virus kort te kunnen houden, maar we kunnen niet voorkomen als het zich verder gaat uitbreiden''. Verder is de oorzaak van de infectie nog niet bekend, maar zal onderzocht worden. "Je maakt een inventarisatie waar iemand de dag heeft doorgebracht en met wie hij in contact is geweet'', zegt Ivar van Dijk Arts, Infectieziektenbestrijding GGD Drenthe.

Verder zou het redelijk goed gaan met de persoon in kwestie. Hij geeft een griepachtig beeld.

Villa Dina 1GRAMSBERGEN/DEDEMSVAART - Tot voor kort klonk er elke laatste vrijdag van de maand live blues in de ‘City Hall’ van Gramsbergen. Omdat het oude Gemeentehuis verkocht wordt, moest CITY HALL BLUES op zoek naar een nieuwe locatie. Die is nu gevonden, de bluesclub gaat verder in een ander voormalig gemeentehuis: in Dedemsvaart.

Cora Jaquet: “We zijn blij dat we de bluesclub kunnen verhuizen naar een nieuwe, toepasselijke locatie: te midden van de gitaren van The Fellowship of Acoustics. Rudi Bults, eigenaar van het vroegere gemeentehuis van Avereest, verleent alle medewerking om CHB in zijn pand te kunnen voortzetten. Zelfs onze naam kan blijven bestaan!”

Hoewel er in ‘Villa Dina’ in Dedemsvaart ook een kleinschalig theater gevestigd is, wil Jaquet liever gewoon in de hal van het gebouw de bluesbands en de bezoekers ontvangen. “Die gemoedelijkheid, die ook in Gramsbergen zo aansprak, willen we graag behouden. Dus gewoon even weglopen voor een drankje of een hapje bij de bar van Dina’s Fellows.”

Het eerste optreden op het nieuwe adres (Moerheimstraat 144 in Dedemsvaart) is van FIREHOUSE MAMA op 27 september 2019.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn