NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

DSC02140 CustomSLAGHAREN - Op 7 april a.s. is de officiële opening van het museumjaar 2018 van het SHC Slagharen om 14.00 uur in de Haarslag achter het museum.

Na een welkomstwoord van onze waarnemend voorzitter dhr. Albert Jan Nijeboer, zal dhr. Ab Bout ons iets vertellen over de nieuwe expositie en over amateurkunst in het algemeen.

Een aantal vrijwilligers is al weer een hele tijd bezig met de opbouw van de expositie 2018. Die is dit jaar geheel gewijd aan amateurkunst in onze regio. Via onze oproep, in de Posthoorn van vorig jaar, hebben ongeveer 30 personen gereageerd. Het resultaat: een prachtige verzameling huisvlijt van schilderijen, borduurwerk, iconen, houtsnijwerk, houtdraaiwerk, sieraden en keramiek. Prachtig om te zien wat er zo allemaal gemaakt wordt.

Na de officiële opening is er gelegenheid om de expositie te bekijken en, onder het genot van een hapje en een drankje, even gezellig bij te praten.

Vanaf 10 April is het museum weer voor het publiek geopend. Iedereen is van harte welkom om dit te bekijken, echt de moeite waard.

ANE - Op zaterdag 24 maart zal Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ane haar jaarlijkse voorjaarsconcert geven in zalencentrum De Anerhof te Ane, aanvang 19.45 uur.

Er zal een mooi afwisselend programma met als thema musicals ten gehore gebracht worden door het opleidingsorkest, malletband en de fanfare.

Hierbij kun je denken aan nummers zoals o.a. Jesus Christ Superstar arr. Webber Hautvast en The Phantom of the Opera arr. Lorenzo Bocci. Kortom: een mooie avond voor jong en oud.

De toegang is gratis en in de pauze zal er een verloting zijn met mooie prijzen.
Wij hopen u dan te zien.

brand3SIBCULO -  Gisteravond kwam er rond 19 uur een melding binnen over een kleine bosbrand aan de Prengerweg in Sibculo.

Al snel waren er meerdere voertuigen ter plaatse en heeft de brandweer de brand geblust. Er was veel rookontwikkeling. De oorzaak is onbekend.

HARDENBERG - Maandagavond 19 maart vond in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart a.s. het lijsttrekkersdebat plaats in de Voorveghter.

9 partijen gingen met elkaar in debat over verschillende stellingen:

  • In Hardenberg moet de zondagopenstelling van de winkels mogelijk worden gemaakt
  • In Hardenberg moet het betaald parkeren worden afgeschaft en het tekort moet worden opgevangen binnen de gemeentebegroting
  • Om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen voldoen moeten er in de gemeente Hardenberg meer windmolens worden geplaatst
  • De gemeente Hardenberg moet meer geld uitgeven aan de bestrijding van armoede, het invoeren van een basisinkomen is hier een goed voorbeeld van

U kunt het lijsttrekkersdebat hieronder terugkijken:

John F. Klaver Band 2018GRAMSBERGEN - Elke laatste vrijdag van de maand is het blues geblazen in de ‘city hall’ van Gramsbergen.

Op 30 maart staat de John F. Klaver Band op het podium van de voormalige trouwzaal. Reinier Jaquet en Jan van Dijk, de oprichters van City Hall Blues, kijken er met spanning naar uit en hopen dat het weer net zo succesvol wordt als de vorige maanden vlak na de start.

John F. Klaver, gitarist, zanger, muziekleraar en componist, begon op z’n elfde met gitaarspelen, geïnspireerd door Jimi Hendrix en Gary Moore. Hij studeerde aan conservatoria in Californië en Amsterdam en richtte in 2007 zijn eigen band op, eerst nog een trio, dat later uitgroeide tot de John F. Klaver Band. De eerste cd van de band verscheen in 2008 en er zouden er nog vele volgen. John won met zijn band in 2011 voor de eerste keer de Dutch Blues Challenge, waarbij zij werden uitgeroepen tot Beste Bluesband van Nederland. In 2015 mocht John de titel Beste Bluesgitarist op zijn naam schrijven.

De John F. Klaver Band komt bij City Hall Blues het splinternieuwe album ‘Catch the Morning Sun’ live spelen in de (nieuwe) bezetting, met John zelf op gitaar en hij zingt ook, samen met zangeres Nicole Verouden, Peter Weissink bespeelt de drums en Tenny Tahamata de basgitaar. Het album is niet alleen beïnvloed door de blues, maar bevat ook serieuze americana-, pop- en rock- elementen, doorspekt met een eigentijdse afwerking.

City Hall Blues is te vinden in het oude Gemeentehuis aan De Esch 1 in Gramsbergen. Het optreden begint om 21.00 uur (zaal open om 20.00 uur) en de entree bedraagt 10 euro.

Luister Live

Nu en Straks

18:00-20:00
De Radioshow
20:00-21:00
Soulution
21:00-23:00
Dutch Blues Radio (H)
00:00-10:00
Non-Stop Zondagmorgen
10:00-12:00
Kerk op Zondag

Omroep NOOS maakt deel uit van de samenwerkende omroepen Vechtdal Breed

Luister onderweg met TuneIn