NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

BALKBRUG - Na maanden van hard werken, blad ruimen, snoeien en wieden, wieden en nog meer wieden, zijn de Tuinen van Stichting De Kruidenhoeve vanaf dinsdag 4 juni t/m eind augustus iedere dinsdag en woensdag van 12 tot 17 weer te bezoeken.

Nieuw zijn dit jaar een uitbreiding van het voedselbosje en de glas-in-lood expositie van glaskunstenaar Jos Siero uit Ommen. Aan versteviging van de paden voor mindervaliden wordt nog gewerkt. Samen met beeldend kunstenaar Marie Louise Minke houdt De Kruidenhoeve Open Dag op 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Het Tuinkoor van De Kruidenhoeve heeft een mooi programma ingestudeerd voor zondagmiddag 23 juni om 15.00 uur. En op 24 augustus zal het zomeravondconcert in de tuin plaatsvinden met de zingende boswachters Nico Arkes en Wendy de Vroome en Frits van der Zwan met zijn gitaarleerlingen.

De Kruidenhoeve vindt men op Den Oosterhuis 10 in Balkbrug (Ov.)

Meer info: www.kruidenhoeve.nl

Help de boswachter 050619 StJanskruidClose upHARDENBERG - Op woensdagmiddag 5 juni van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger’.

In de Koppeltuinen groeien en bloeien allerlei verschillend soorten planten. Om te weten te komen hoe die heten, kun je een onderzoekje doen met behulp van een plantenboekje. Je kijkt goed naar de hele plant; hoe zien de stengels en blaadjes eruit en voelen die glad of ruw. En natuurlijk vallen de bloemen vaak erg op met de mooiste vormen en vooral kleuren. Dat is belangrijk, want daarmee trekken ze insecten aan die nodig zijn voor de bestuiving zodat er zaadjes kunnen groeien. Als die rijp zijn en op een goed plekje terecht komen, kunnen daar weer nieuwe planten groeien. Het is afhankelijk van de soort in welke tijd van het jaar die bloeit of zaden heeft.

Bij slecht weer laat de boswachter een natuurfilm zien in de Koppel.

Help de boswachter en ga mee op onderzoek. Ook als je dit al eerder hebt gedaan en misschien zelfs al Koppelranger bent, ben je welkom. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, kom dan op 5 juni naar De Koppel en ga mee met de boswachter de Koppeltuinen in. Voor informatie en opgave: tel. 0523-273388 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website: www.dekoppel.com.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

Vechtival - Foto: Edwin L WesterhoffHARDENBERG - Op zaterdag 1 juni a.s. zul je het beleven... Staatsbosbeheer en De Koppel organiseren dan voor de 7de maal het Vechtival. Van 12.30 tot 17.00 uur vinden in de Koppeltuinen tal van activiteiten plaats.

Op 1 juni gaan er vaarexcursies richting Diffelen en richting de Zwiese, compleet met natuurgids. Reserveren is nu al mogelijk. Een greep uit wat er verder te doen is deze middag:

 • broodjes bakken met de boswachter
 • zaklopen en dennenappels gooien
 • waterdiertjes zoeken, blotevoetenpad en waterspeelplaats
 • kanovaren en andere outdoor activiteiten
 • activiteiten van diverse groene verenigingen
 • midwinterhoornblazers
 • muziek van trio ‘Luister’
 • de Grandioze Goochelshow van Coyote en Co
 • Hardenberg Beeldenstad
 • Alfa-college met hun ‘Markt van duurzame producten’
 • veel aandacht voor voeten
 • eten en drinken
 • … of gewoon lekker niksen en kijken!

In de picknicktent kunnen jong en oud pizza’s maken en naar eigen smaak samenstellen. En wat is er heerlijker dan die in de prachtige Koppeltuinen op te eten. Al doe je niet mee met de activiteit, een pizzaatje kopen, is ook mogelijk.

De entree is gratis. Aan de vaarexcursies en de pizzaatjes maken zijn kosten verbonden.

Het Vechtival wordt mede mogelijk gemaakt door Stad Hardenberg Promotie, Fonds Maatschappelijke Initiatieven, Cogas, Vechtpark en de deelnemende standhouders.

Voor meer informatie tel. 0523-273388 of zie www.dekoppel.com (ook voor de actuele lijst van deelnemers). Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!

FietsersSLAGHAREN - Maandag 2 juni, tweede Pinksterdag, organiseert het Steek Historisch Centrum in Slagharen een Pinksterfietstocht. Er zijn twee mooie routes uitgezet, één van 20 en één van 40 km.

Start en finish is dit jaar voor het eerst bij het museum het 'oale Meestershuus' aan de Herenstraat. Een nieuwe opzet vertelt Jan Everts, secretaris van het Streek Historisch Centrum. "Maar verder verklappen we nog niets hoor, maar gezellig gaat het worden, zeker weten". Dus allemaal op de fiets naar Slagharen tweede Pinksterdag. Starten kan vanaf 10:00 uur.

Deelname voor leden van het S.H.C. is gratis. Voor niet leden is de deelname prijs € 3,00 p.p. ongeacht de afstand. Meer info: www.museumslagharen.nl

festevent persfotoHARDENBERG – De eerste editie van het nieuwe outdoor-evenement Fest-Event in Hardenberg is vandaag (vrijdag 24 mei) onder prachtige weersomstandigheden van start gegaan.

Het buitenterrein van Evenementenhal Hardenberg staat met Fest-Event drie dagen lang in het teken van shoppen bij meer dan 60 deelnemers op het gebied van home & living, fashion & beauty, outdoor & garden en wellness & health. Ook zijn er foodtrucks, horecapleinen en entertainment voor de kinderen. De eerste dag van Fest-Event werd al direct goed bezocht. Fest-Event is zaterdag en zondag nog te bezoeken met op zaterdagavond een Foodtruckfestival van 17.00 tot 21.00 uur.

De aankleding van het terrein valt enorm in de smaak bij bezoekers. Zo is er een metershoge, felgekleurde toegangspoort, zijn er loungeplekken bestaande uit strobalen en zitjes van pallethout, tientallen lampionnen waar bezoekers onderdoor lopen, kleine winkeltjes in de vorm van witte pagodetenten en meer. “En dat allemaal onder een helderblauwe hemel met een stralende zon, het is echt een fantastische openingsdag”, zeggen organisatoren Linda Braakman en Annie Kolthof. “De vooruitzichten voor de andere twee dagen zijn ook goed. Op de zondag lijkt het zelfs boven de 20 graden te worden, dat is voor een buitenevenement geweldig!”

In totaal zijn er meer dan 60 deelnemers waar bezoekers kunnen shoppen, aanschuiven voor een workshop of advies inwinnen voor bijvoorbeeld woninginrichting of verzorgingsproducten. Daarnaast zijn er verspreid over het terrein foodtrucks met de verkoop van poffertjes, ambachtelijk Italiaans schepijs, Nederlandse lekkernijen, stroopwafels, chocozoenen, Italiaanse koffie, vers gesneden fruit en smoothies en ambachtelijk op hout gestookt brood.

Ook is er een groot entertainmentprogramma. Zo zijn er oude ambachten als papierscheppen en oude boekdruk, een karikatuurtekenaar, draaimolen, springkussen, livemuziek van Blend Music en 300 Miles en diverse demonstraties bij de stands. De kinderen kunnen onder andere een act bijwonen van professor Bombasticus. Tijdens deze voorstelling doet deze ietwat losgeslagen professor allerlei chemische en maffe proefjes met onder andere sterrenstof, eenhoornpoeder en wolkensap.

De tweede dag van Fest-Event wordt afgesloten met een Foodtruckfestival van 17.00 tot 21.00 uur. Kolthof: “Het is een extraatje op het al bestaande programma. Het lijkt ons fantastisch om met zoveel mogelijk mensen lekker een hapje te eten en te drinken, terwijl de zon langzaam zakt. Hoe gaaf is dat?! Tijdens deze avond zijn de overige winkeltjes gesloten, we richten ons dan volledig op een bourgondische avond met lekker versbereid eten en uiteraard een verfrissend drankje. De toegang voor het Foodtruckfestival is geheel gratis, dus we roepen heel Hardenberg en omstreken op: kom aanschuiven en geniet!”

Openingstijden Fest-Event
De eerste editie van Fest-Event is nog te bezoeken op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 op het buitenterrein van Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 17.00 uur. Het Foodtruckfestival is op zaterdag 25 mei van 17.00 tot 21.00 uur Voor meer informatie: www.fest-event.nl.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn