NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

HARDENBERG - De Bibliotheek organiseert op woensdagavond 31 oktober een interessante presentatie, gegeven door muziekhistoricus Jaap de Vries over het klassieke muziekstuk ‘Oratorium van Paulus’ van de componist Felix Mendelssohn. Dit in aanloop naar de opvoering van dit muziekstuk door Chr. Oratoriumvereniging Zanglust op 3 november in de Kandelaarkerk vanaf 20.00 uur.

Jaap de Vries, muziekhistoricus en schoolmusicus uit Wierden gaat in deze presentatie in het op klassieke muziekstuk het Oratorium van Paulus van de componist Felix Mendelssohn. Hij neemt u mee in het verhaal van de componist Mendelssohn zelf, het Bijbelverhaal over Paulus en de wijze waarop de componist het verhaal muzikaal heeft getoonzet. 

In de sporen van de grote Bach als zijn bron en leermeester, heeft Mendelssohn het muziekstuk gemaakt tot een van zijn belangrijkste, geliefde koorwerken. De ervaring leert dat zonder een presentatie over “Paulus” vooraf aan een uitvoering er veel muziek te vluchtig aan je voorbij gaat. Nu ervaar en onderga je het stuk met zoveel meer herkenning en diepgang. Ook voor degenen die alleen al de info avond bezoeken zullen ontdekken hoe groots en geniaal de componist Mendelssohn is geweest in het componeren van het oratorium Paulus. Filmfragmenten van uitvoeringen door beroemde koren, dirigenten en orkesten zullen de avond tot een succes maken.

Jaap de Vries is een bevlogen docent/inleider en heeft zijn naam als presentator gevestigd sinds hij vanaf 1999 tientallen succesvolle presentaties heeft gedaan door geheel Nederland met o.a. de bekende Mattheüs-, Johannes Passion van J.S. Bach e.a. Het afgelopen jaar was hij o.a. nog in Rijssen en Vriezenveen met een succesvolle presentatie o.a. van het oratorium Paulus en drie Requiems (Brahms, Fauré en Mozart).

De entree is € 3,50 per persoon voor leden en € 6,00 voor niet leden van de Bibliotheek. Aanvang 19.30 uur met een kop koffie of thee. De presentatie start om 20.00 uur. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek.

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn