Malik en Maurits BinnenhofVECHTDAL - Nu het stof na de gemeenteraadsverkiezingen weer een beetje is neergedaald en de coalities worden gevormd, staat de ‘Vechtdalcoalitie’ van Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Malik Azmani (VVD) weer klaar voor een ontmoeting met inwoners uit het Vechtdal. Op zaterdag 21 april houden zij van 10:00 tot 12:00 uur opnieuw een spreekuur bij Herberg de Klomp in Vilsteren.

Evenals de afgelopen maanden zit het tweetal ook aanstaande zaterdag weer klaar met koffie, thee en een luisterend oor voor inwoners uit het Vechtdal die vragen willen stellen over lokale, regionale of landelijke politiek.

“Er wordt wel eens beweerd dat je politici alleen in verkiezingstijd ziet. Wij willen dit te allen tijde voorkomen”, zeggen Kamerleden Azmani en Von Martels. “Daarom willen we dan ook tijdens onze gehele periode als Kamerlid zichtbaar en aanspreekbaar zijn. Onze Meet & Greet kan daarbij een mooie bijdrage leveren!”

Inwoners die graag met de Kamerleden van gedachten willen wisselen, worden ontvangen met koffie en thee door de echtgenotes van het duo. De gesprekken met de politici worden gehouden in een aparte vergaderkamer. “Er worden geen groepsgesprekken gehouden, er is echt ruimte voor een persoonlijk gesprek”, zegt Malik Azmani.

Volgens Maurits von Martels kunnen mensen terecht over de meest uiteenlopende onderwerpen. “Mochten wij geen antwoord hebben op bepaalde vragen dan kunnen wij deze altijd overbrengen naar onze fractiegenoten in de Tweede Kamer of bij de Provinciale of gemeentelijke fracties. De politiek is veel dichterbij dan je denkt.”