NIEUWSGIERIG?   WIJ OOK!

opening Week van de zorg en welzijnHARDENBERG - Onder luid gejuich van tientallen studenten en bezoekers is de Week van Zorg en Welzijn op maandag 12 maart officieel geopend.

De eer was aan wethouder René de Vent, die de Week van Zorg en Welzijn om 13.30 uur aftrapte aan de Voorstraat 55. Op deze locatie is een pop-up-winkel ingericht waar bezoekers van 12 tot en met 18 maart langs kunnen komen om te ervaren hoe het is om te werken in de zorg- en welzijnsbranche.

Hardenbergse zorg- en welzijnsinstellingen en het Alfa-college Hardenberg hebben de handen ineen geslagen en verzorgen in de winkel de hele week een gevarieerd programma om het belangrijke werk in de zorg onder de aandacht te brengen. Het programma is interactief: er wordt niet alleen voorlichting gegeven, maar bezoekers kunnen ook activiteiten ondernemen en workshops volgen. Een kleine greep uit het programma: de nieuwste technologische zorgproducten worden gedemonstreerd, bezoekers kunnen meemaken hoe het is om in een rolstoel te zitten en er wordt een ‘blindenkamer’ ingericht, zodat mensen de belevingswereld van blinden en slechtzienden kunnen ervaren.

opening week van de zorg en welzijnHet initiatief, dat op de eerste dag al honderden bezoekers trok, was niet mogelijk geweest zonder docente Gerda Kappert, kartrekker van dit Hardenbergse project, en Wim Otterman, die het pand aan de Voorstraat 55 beschikbaar heeft gesteld. De hele week van 12 tot en met 18 maart is de pop-up-winkel nog geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Luister Live

Nu en Straks

Luister onderweg met TuneIn